Publicitat
Esports

Títol i ascens per a la selecció

Després de deu anys sense competir en els tornejos internacionals de hockey sala, la "rentrée" de la selecció espanyola absoluta masculina a Santander va ser impecable. L’equip que dirigeix Eduardo Aguilar va complir amb els pronòstics i es va proclamar campió, assolint d’aquesta manera l’única plaça d’ascens a la segona categoria continental que hi havia en joc a la capital càntabra.

El pavelló de la Universidad de Cantabria va ser l’escenari d’un torneig impecable per als espanyols, que tenien quatre jugadors terrassencs a les seves files: el jugador del Club Egara Gerard Clapés i els de l’Atlètic Jordi Bonastre, Marc Vizcaíno i Quim Malgosa, que van tenir una participació importantíssima en la consecució del campionat i en el conseqüent ascens de categoria.

Els espanyols es van proclamar campions en imposar-se per 5 gols a 2 a la gran final davant la selecció d’Escòcia en un gran partit. Curiosament, ambdues seleccions s’havien vist les cares el mateix diumenge, només unes hores abans, en el darrer partit de la fase de grups, en què Espanya es va imposar per 4 gols a 3. A la final, Espanya va acabar decidint en el darrer dels quatre períodes.

Els escocesos, per davant
El primer quart va acabar amb empat a un gol. Ambdues seleccions es tenien molt de respecte i no hi havia massa ocasions. Els escocesos es van posar per davant en el marcador gràcies a un llançament de penal-córner transformat per Adam MacKenzie als set minuts de joc. Però Espanya no es va descentrar en absolut en encaixar el gol. Al següent minut, el terrassenc Marc Vizcaíno va empatar a un en un altre penal-córner. El segon quart va ser molt disputat i no hi va haver gols. Es va arribar al descans amb el partit empatat a un gol.

Al tercer quart, els d’Aguilar van posar-se per davant en el marcador per primera vegada en el marcador. Va ser al minut 25 i l’autor del gol va ser un altre egarenc, Quim Malgosa. Espanya movia bé la bola i se sentia còmode sobre la pista, però quan faltava només un minut per tancar el tercer acte, Craig Falconer va tornar a empatar el partit a dos.

Al darrer quart, els espanyols van treure el millor d’ells mateixos i van ser capaços de tancar la final marcant tres gols en només sis minuts. Dos penals-córner consecutius d’Enrique Zorita van significar un 4 a 2 que va fer molt de mal als britànics. Al minut 38, quan els homes d’Stuart Neave buscaven retallar distàncies a la desesperada, el terrassenc Jordi Bonastre va culminar una gran acció colectiva que va significar el 5 a 2 definitiu. Els escocesos es van endur els guardons de màxim golejador (Dan Coultas), millor porter (Thomas Alexander) i millor jugador (Stephen Dick).

La fitxa 

Espanya, 5

Adrià Rafí, Enrique Zorita, Nacho Cobos, Manuel Prol, Toni Sanz i Quim Malgosa, equip inicial, Alejandro Alonso, Gerard Clapés, Jordi Bonastre, Nacho Abajo i Marc Vizcaíno.

Escòcia, 2

Thomas Alexander, Elliot Sandison, Jamie Golden, Dan Coultas, Stephen Dick i Gordon Amour, equip inicial, Adam MacKenzie, Michael Ross, Joe McConnell, Cameron Golden i Craig Falconer.

Àrbitres. Lubos Kamendy (Eslovàquia) i Colm Kavanagh (Irlanda).

Gols. 1-0, minut 7, Adam MacKenzie de penal-córner; 1-1, minut 8, Marc Vizcaíno de penal-córner; 2-1, minut 25, Quim Malgosa; 2-2, minut 29, Craig Falconer; 3-2, minut 32, Enrique Zorita de penal-córner; 4-2, minut 34, Enrique Zorita de penal-córner; 5-2, minut 38, Jordi Bonastre.

Els resultats

Espanya – Eslovènia 9 – 0

Espanya – Gal·les 9 – 0

Espanya – Irlanda 3 – 0

Espanya – Escòcia 4 – 3

Clasificació: 1. Espanya, 12 punts; 2. Escòcia, 7 punts; 3. Irlanda, 4 punts; 4. Gal·les, 3 punts; 5. Eslovènia, 1 punt.

3r i 4rt. Irlanda – Gal·les 2 – 1

FINAL: Espanya – Escòcia 5 – 2

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top