Publicitat
Esports

Per als llibres d’història

La més clara visualització del potencial que ha adquirit enguany l’equip femení del CN Terrassa l’explica la victòria de les terrassenques a la piscina del CN Sabadell. Aquest fet no s’havia produït mai. De fet, era absolutament impensable en les darreres temporades. Guanyar les sabadellenques era, no fa pas tant, quelcom directament impossible, ni a casa ni a fora. De fet, els dos únics subcampionats de la Copa de la Reina que tenen les noies de Xavi Pérez van arribar després de sengles golejades davant del CN Sabadell.

L’statu quo, però, sembla haver canviat. Amb les incorporacions de la terrassenca Paula Leitón, la rubinenca Bea Ortiz i la veterana madrilenya Pili Peña, aquest Natació és un altre. És un equip capaç de guanyar a qualsevol. Si bé al primer partit de la Lliga de Divisió d’Honor femenina, les de David Palma es van imposar a Terrassa per un contundent 7 a 17, dissabte, en el partit que obria la segona volta, les noies de Xavi Pérez van signar un autèntic partidàs i es van imposar per dos gols de diferència (10-12) en un duel en el qual van anar clarament de menys a més.

El triomf aconseguit a Can Llong canvia excessivament la situació a la taula classificatòria. De fet, l’equip segueix cinquè a un sol punt d’un "play off" que marca el Sant Andreu, a qui rebrà dissabte. Però sí que suposa un cop de punt damunt la taula d’un CN Terrassa que adverteix que ha vingut per quedar-se. Ni l’aturada competitiva ni el fet que les seves tres internacionals haguessin gaudit només d’un entrenament durant la setmana van impedir al CN Terrassa treure el millor d’ell mateix i donar la campanada a Sabadell. El derbi vallesà va ser espectacular, amb dos equips que van donar la cara en tot moment per tal de sumar tres punts que se’n van anar cap a Terrassa. La defensa va ser la clau que va escriure la història d’aquest històric triomf de les noies de Xavi Pérez. Les amfitriones van començar molt fortes i als sis minuts de joc manaven ja per 4 a 0. Però la reacció del CN Terrassa va ser magnífica. Dos gols de Pili Peña i un de Bea Ortiz, tots tres de penal (en ferien dos més), van permetre que el primer quart acabés amb un equilibrat 4 a 3.

De menys a més
Un cop esvaït el fantasma de la golejada, el CN Terrassa va estabilitzar el seu joc i va començar a defensar amb un vigor i un criteri que no havia exhibit al primer quart. Les sabadellenques no trobaven la manera de fer mal davant la porteria d’una Sandra Domene que va fer aturades de moltíssim mèrit en moments clau del partit. Ambdós equips van intercanviar gols fins a arribar al descans amb un prometedor marcador d’empat a sis gols.

Als tres minuts de la represa, Leitón va posar per davant per primera vegada a les visitants (6-7). Un altre gol de la campiona d’Europa va significar el 9 a 10 amb què es va entrar als vuit minuts decisius. Elia Montoya va ampliar l’avantatge quan faltaven tres minuts (9-11).

Les de Pérez manaven per 10 a 11 quan faltava mig minut i el Sabadell disposava de la darrera possessió. Llavors, un subtil cop de dits de Bea Ortiz va tallar una pilota que Montoya va entregar a Panicello, que va tancar el partit amb el 10 a 12 quan faltaven quatre segons. Llavors, l’eufòria es va desfermar.

La fitxa

CN Sabadell, 10

Laura Ester, Ruth Ariño, Sílvia Morell (1), Maica García (3), Judith Forca (1), Monika Eggens i Ekaterina Tankeeva (1), equip inicial, Mati Ortiz, Judith Prados, Nona Pérez, Marina Cordobès (2), Laura Barzón (2) i Ainara Farré.

CN Terrassa, 12

Sandra Domene, Pili Peña (3), Bea Ortiz (3), Cristina Cantero (1), Martina Cardona, Olga Domènech i Paula Leitón (2), equip inicial, Judith Panicello (1), Júlia Rodríguez, Elia Montoya (2), Noelia Cuenda, Marta Samper i Sofía Tamayo.

Àrbitres. Àlex Márquez i Carla Martín. Van expulsar per tres exclusions a la jugadora visitant Cristina Cantero i van ensenyaar una targeta groga a l’entrenador local, David Palma.

Parcials. 4-3, 2-3, descans, 3-4, 1-2.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top