Publicitat
Esports

“Les lligues s’han d’acabar” 

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, és favorable a acabar les competicions futbolístiques d’aquesta temporada encara que això signifiqui un endarreriment notable sobre el calendari inicialment previst. La paralització del sistema competitiu a causa de la crisi del coronavirus ha obert moltes incògnites de futur, sense resoldre per la incertesa en relació amb l’evolució de la pandèmia. "Les lligues s’haurien d’acabar, encara que hagi de ser al mes de juliol o agost", ha manifestat en declaracions a Diari de Terrassa. "La competició, a no ser que aquesta aturada duri quatre mesos, s’acabarà. Es pot fer de moltes maneres i si cal allargar el calendari fins a l’agost, es farà." En aquest escenari, assegura que no contempla una suspensió de la temporada, amb títols, ascensos i descensos decidits a mitja lliga. "Les lligues no se suspendran. Seguiran i s’acabaran."

Soteras pensa que, amb les lligues iniciades, no és reglamentari canviar les bases de competició. "No podem adulterar una competició que ja està començada. Per tant, s’ha d’acabar. Si s’han de fer canvis hauria de ser de cara a la temporada seguent." Amb relació a la dificultat d’allargar els torneigs amb jugadors que acaben les seves relacions contractuals el 30 de juny, el president de la Federació Catalana assenyala que "hi ha fórmules legals per poder-ho resoldre. Això ja s’està contemplant."

Sense calendari
El problema més important a l’hora de planificar és la incertesa existent. "No sabem quan es podrà tornar a jugar. Vam aturar per 15 dies i està clar que això s’allargarà més del compte, més del que pensàvem. Podríem estar parlant d’una aturada de quatre o cinc setmanes. Això ens porta a finals d’abril i tindríem temps d’acabar les competicions, tenint en compte que s’ha suspès l’Eurocopa. Estem treballant des de la Federació per estar al costat del futbol català en tot el que calgui. I en diferents escenaris per aplicar-los quan calgui amb l’objectiu principal d’acabar les competicions."

El president de la Federació Catalana ha analitzat les repercussions de la crisi per al futbol català en tots els seus àmbits. "És una situació que ningú esperava i que hem d’afrontar. En el futbol català vam ser pioners a l’hora de prendre mesures, en suspendre el partit de la selecció catalana que estava programat i aturant la competició durant 15 dies abans que ho fes tothom. Dintre de la desgràcia podem dir que ens vam avançar al que pogués passar. Al principi hi havia gent que no entenia que aturéssim la competició, però vam considerar que no era adequat jugar a porta tancada, que era millor suspendre la competició. Pensi que la major part dels camps de futbol territorial són de titularitat municipal i això tenia una afectació directa en l’activitat dels clubs."

Incidència social
El president de la Federació admet que l’impacte més important d’aquesta crisi és per als milers de federats que s’han quedat sense futbol. "Això és el que més lamentem. L’impacte econòmic que pugui tenir sobre el futbol professional no és responsabilitat de la Federació Catalana. I en l’àmbit semiprofessional i amateur penso que l’afectació no serà tan important."

Soteras conclou amb una reflexió personal sobre la situació que viu la societat en general. "És un moment trist, una pena estar en aquesta situació tan inesperada. Però cal acceptar-ho i buscar solucions. El primer que hem de fer és vetllar per la salut. La resta és secundari. El futbol és un esport, un joc i el més important són les persones".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top