Publicitat
Esports

El Terrassa FC empata, però depen d’ell mateix per pujar

Un gol de Pelegrín al minut 75 va significar un empat importantíssim

El central Pelegrín, celebrant el gol / Alberto Tallón
Publicitat

La lliga queda pendent de la darrera jornada, que es disputarà el pròxim diumenge. El Terrassa va sumar aquest dimecres un empat a un gol contra el Girona “B” que li permet fer-se amb la segona plaça de la fase d’ascens i dependre d’ell mateix per obtenir l’ascens. Però caldrà guanyar al camp del filial gironí per aconseguir l’objectiu sense dependre del resultat del Vilafranca, l’únic equip que, a un punt del Terrassa, pot apartar els egarencs del seu somni en aquests moments. El marcador d’ahir deixa el Girona “B” fora de la lluita pel subcampionat i haurà de treballar per pujar a Segona Divisió RFEF al “play off” que decidirà una tercera plaça a la categoria superior.

El Terrassa no va poder aconseguir la victòria en un partit amb moments dramàtics, però l’empat obtingut pot ser clau per les seves aspiracions. Perquè cal no oblidar que el Vilafranca podria quedar fora de la lluita per l’ascens, en cas d’aconseguir-ho, si el Lleida, club del qual és filial, no puja a Primera Divisió RFEF. En un Camp Olímpic elèctric quan a ambient i presència d’espectadors, els egarencs van superar moments de gran dificultat després d’una primera part fluixa en la que no es van trobar amb el seu joc. A la represa, en canvi, l’equip de Juanjo García va treure l’orgull, va superar el Girona “B” en ambició i joc i va sumar un empat que deixa obertes les portes de l’esperança.

Un canvi
Juanjo García va introduir un canvi significatiu en l’equip titular, recuperant Galeano (sancionat a la darrera jornada) en lloc de Mico. Una variació que va comportar un dibuix diferent del de les darreres setmanes, passant del 5-3-2 a un 4-3-3 que va semblar hipotecar les idees de l’equip en els primers minuts, sense fluïdesa en el joc d’un Terrassa excessivament condicionat per la importància del matx.

Malgrat els dubtes defensius inicials (el Girona “B” va generar perill en el primer minut mitjançant Bruguer), els locals van anar millorant en aquest sentit encara que en atac no van trobar solucions adequades. En la primera mitja hora, l’oportunitat més clara la va generar Jaume Pascual en un llançament de córner directe que no va acabar entrant a causa de la intervenció del porter Jona. Va ser l’única aproximació de perill del Terrassa en tota la primera part.
El futbol dels locals es va veure hipotecat en la zona de creació, menys productiva que en altres oportunitats. I sense solucions en aquesta faceta, la producció ofensiva de l’equip va ser mínima. En tot cas, el pitjor estava per arribar, ja que el filial gironí va donar un dur cop a les aspiracions del Terrassa en el tram final del primer temps. Quan mancaven tres minuts per al descans, el Girona “B” es va avançar en el marcador gràcies a una bona rematada des de la frontal de l’àrea a càrrec de Jofre. Una gerra d’aigua freda en un moment de forta càrrega psicològica.

Reacció
Malgrat el cop moral sofert, el Terrassa va anar recuperant la seva essència en els primers minuts del segon temps. I va arraconar el Girona “B” a base de bones triangulacions i un joc ofensiu més fluid. En el minut 54 es van reclamar unes mans dels gironins dins l’àrea i poc a poc el Terrassa va acumular ocasions de gol: un gran xut de Galeano rebutjat per Jona després d’una gran acció col·lectiva; una rematada de cap d’Arranz a centrada de Jaume que va atrapar el porter; una nova oportunitat d’Arranz, que va creuar massa el xut en una posició immillorable; i un xut de Josu en una falta ràpida que també va topar amb Jona.
Fins que al minut 74, Pelegrín va encendre l’estadi amb un cop de cap en una acció embolicada a l’àrea que va suposar l’empat a un gol. El Terrassa va prémer l’accelerador per intentar un segon gol, però la seva empenta no va ser suficient per obtenir el premi desitjat. Queda una darrera bala que s’ha de fer servir en el darrer partit.

Publicitat
To Top