Publicitat
Esports

Jordi Ruiz debuta als Jocs amb una victòria espanyola davant Corea

L’aler egarenc va anotar 16 punts i va agafar 6 rebots

Una acció del partit d'avui entre les seleccions d'Espanya i Corea del Sud /paralímpicos.es

El Musachino Forest Sport Plaza de Tòquio ha acollit l’exitós debut de la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. L’aler terrassenc Jordi Ruiz ha tingut un destacat protagonisme en la victòria per 12 punts de diferència (65-53) del conjunt espanyol, vigent subcampió olímpic, davant de Corea del Sud. Espanya, enquadrada en el grup “A”, jugarà cada dia d’aquesta setmana els seus partits de la primera fase. A les 4.15 d’aquesta matinada de dimecres a dijous, el combinat que entrena Óscar Trigo s’enfrontarà davant del Canadà, mentre que divendres a les 7.45 del matí, els espanyols tindran com a rival a Colòmbia.
Espanya va fer bons els pronòstics i es va mostrar superior a un combinat asiàtic al qual li va guanyar tres dels quatre quarts (16-10, 15-14, 12-16 i 22-13).
Només s’havien disputat 30 segons quan Asier García va anotar la primera cistella del partit. Ell mateix va fer el 4-0 als dos minuts. Quatre més tard, Jordi Ruiz es va estrenar com a anotador en aquests Jocs fent el 10 a 6 a passada d’Alejandro Zarzuela. I quan quedaven 12 segons per tancar el quart, Ruiz ha anotat la seva segona cistella, establint el 16 a 10 amb el qual s’ha tancat el primer acte.
Espanya es trobava cada vegada més còmoda i manava al descans per 7 punts de diferència (31-24). Al tercer període, Ruiz i els seus companys han baixat una mica el nivell i al minut 24, Espanya guanyava només de 4 (35-31). El tercer període s’ha tancat amb un perillós 43-40. Però Espanya ha posat la directa en el darrer quart i ha acabat guanyant de 12 punts (65-53).

Gran actuació del terrassenc
Amb el número 11 a l’esquena, Jordi Ruiz no podia tenir un millor inici en els seus segons Jocs. Va disposar de 28 minuts i va anotar 16 punts, amb 5 cistelles d’11 intents (45% d’efectivitat). Ha anotat 4 de 9 en tirs de 2 i 1 de 2 en triples. També ha transformat els 5 tirs lliures de què ha disposat. En el capítol rebotejador, Ruiz n’ha atrapat 6, tots ells en defensa, alhora que ha donat 3 assistències.
Com preveia Ruiz, el duel va ser igualat fins al tercer quart. S’espera un torneig molt equilibrat: “Cada vegada hi ha més igualtat entre els equips. Podem guanyar a qualsevol, però també perdre. Hem d’anar partit a partit. Penso que podem aspirar a qualsevol cosa”, assenyala el jugador nascut al barri de Can Jofresa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Jordi Ruiz debuta als Jocs amb una victòria espanyola davant Corea
To Top