Publicitat
Esports

Espanya cau amb els Estats Units i lluitarà pel bronze amb la Gran Bretanya

El terrassenc Jordi Ruiz va anotar 14 punts a la semifinal

Jordi Ruiz, sota la cistella, en el duel de semifinals d'aquest divendres entre Espanya i els Estats Units / PARALIMPICOS.ES

La primera derrota de la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes als Jocs Paralímpics de Tòquio ha arribat en el pitjor moment possible, en el duel de semifinals. El combinat que prepara Óscar Trigo, que té a les seves files l’aler terrassenc Jordi Ruiz, ha perdut per 14 punts de diferència (52-66) davant la selecció dels Estats Units. El partit ha estat una reedició de la final paralímpica de Rio de Janeiro 2016, on els nord-americans van imposar-se a Espanya, adjudicant-se un títol paralímpic que defensaran diumenge a les 5 hores de la matinada davant del conjunt amfitrió, el Japó, que va batre per 79 a 68 la Gran Bretanya a la segona semifinal.

La selecció nord-americana no semblava tan potent com la de fa cinc anys. Així ho demostraven els resultats de la primera fase, però es va imposar amb força autoritat als espanyols. El primer quart de la semifinal ha estat el més equilibrat dels quatre. Tots dos equips es respectaven molt i s’ha acabat amb un 14 a 15 que ho deixava tot obert. La clau de la victòria americana ha arribat al segon període, quan un demolidor parcial de 8 a 24 pels Estats Units ha deixat el marcador al descans en un 22 a 39. Aixecar 17 punts de desavantatge semblava una tasca més que complicada. I ha acabat esdevenint impossible.

Els espanyols no s’han pogut refer al tercer acte i han caigut per 11 a 18. Amb un 33 a 57 al lluminós, el quart període s’ha convertit en quelcom ja absolutament intranscendent. Els espanyols s’han anotat aquest parcial per 10 punts de diferència (19-9) i han pogut maquillar així una mica el resultat fins als 14 punts de desavantatge finals (52-66).

A Espanya li queda, però, encara una bala a la recàmera. Diumenge a les 3 de la matinada lluitarà per la medalla de bronze davant de la Gran Bretanya. Si a Rio, l’equip espanyol va penjar-se la plata, ara aspira encara a tornar a pujar al podi. Ja superat el desencís posterior a la derrota, els de Trigo només pensen a tornar de la capital japonesa amb la medalla de bronze penjada al coll.

Tot i la derrota, l’aler terrassenc Jordi Ruiz (que jugarà aquesta temporada al Thuringia alemany, vigent campió d’Europa) va signar un altre gran partit. Amb 14 punts va ser el segon màxim anotador dels espanyols. Va ser en pista un total de 29 minuts i 25 segons. El seu percentatge en els tirs de camp va baixar a un 33% (6 de 18). Va anotar 6 dels 16 llançaments de dos punts que va intentar (38%), però va errar en els dos triples intentats. Sí que va anotar els dos tirs lliures de què va disposar. Va agafar tres rebots (un ofensiu i dos de defensius) i va repartir tres assistències.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top