Esports

Les Fonts torna a disposar d’un camp esportiu

El club de futbol compateix l’espai amb el Carboners de rugbi i els equips inferiors del Terrassa FC

Els components del club Carboners ja han utilitzat el camp aquesta setmana / Alberto Tallón

El futbol ha tornat aquesta setmana al barri de les Fonts, després d’una dècada d’absència per manca d’una instal·lació adequada. I ho ha fet acompanyat del rugbi, un altre esport de llarga història però de trajectòria més recent a la ciutat. Futbol i rugbi conviuran en el nou camp polivalent que el dilluns va obrir les portes després d’un llarguíssim procés en el qual s’han anat succeint problemàtiques de distint caire que han aturat el projecte en diferents oportunitats. Els equips de la UD Les Fonts de futbol i del club Carboners de rugbi han començat a entrenar en unes instal·lacions magnífiques que encara s’han de completar amb els mòduls de vestidors, bar, lavabos i serveis, que segurament arribaran a finals d’aquest mes. Aquesta temporada els dos usuaris del recinte esportiu tindran com a veïns un bon nombre d’equips del futbol base del Terrassa FC, també obligats al desterrament a conseqüència de les obres de remodelació del Camp Olímpic.

Una nova era
“És un moment molt especial”, diu el vicepresident de la UD Les Fonts, Paco Contreras. El club ha sobreviscut a un llarg exili sense camp propi després d’abandonar les velles instal·lacions. En aquest període de deu anys ha passat per una llarga llista de camps de la ciutat i ha anat perdent múscul social i esportiu. “Després de tant temps de lluita, ens mereixem gaudir d’un camp com aquest. No havia perdut l’esperança que arribés aquest dia, però ens han enganyat molts cops i això afecta”, manifesta l’històric president de l’entitat, Artur Travesa.

Els components del primer equip de futbol de la UD Les Fonts, que torna a casa després d’anys d’exili / UD Les Fonts

La marxa del barri ha colpejat seriosament la UD Les Fonts. En la darrera temporada només disposava de dos equips alevins, un de futbol sala i el primer equip, que milita a Tercera Catalana. Aquest any el creixement queda condicionat per la presència del Terrassa FC al nou equipament, però així i tot es confia a disposar de més equips.
“El nostre objectiu és anar recuperant equips”, diu Paco Contreras. “Fins ara ha estat molt difícil tibar dels nens del barri a altres camps de la ciutat. La gent veu ara el camp i vol venir, tornar a jugar a futbol a les Fonts. Segur que aviat tindrem, com a mínim, un equip per categoria.”

Des de Can Jofresa
Els equips de la UD Les Fonts disposen del camp els dimarts i els dijous, a més de les franges horàries dels caps de setmana. Comparteixen calendari amb els equips de rugbi del club Carboners, l’activitat dels quals s’ha desenvolupat, fins ara, a les pistes d’atletisme de Can Jofresa, on el conjunt sènior masculí encara entrenarà els dilluns. “No era la instal·lació més adequada per al nostre esport”, comenta la presidenta de l’entitat, Marie Teixidor. “El trasllat significarà un gran salt de qualitat per al rugbi de Terrassa.”

Publicitat

El nou equipament cobreix el greu buit que existia al barri de les Fonts en els darrers anys / Alberto Tallón

Carboners disposa d’un total de deu equips en les diferents categories, a més de l’escola. I a poc a poc ha consolidat una posició preferent en el rugbi català. “Aquest nou camp ens omple d’il·lusió”, diu la presidenta. “Fins ara treballàvem en unes condicions molt dolentes, en un camp sense gespa, dur, horrorós pel rugbi. Hem patit molt en aquests anys. Ara podrem entrenar, fins i tot, en dies de pluja amb la gespa artificial.”

El futbol base del Terrassa FC 

Obligat a marxar una temporada del Camp Olímpic per les obres de remodelació de cara al Mundial femení de hockey de l’any vinent, el Terrassa FC utilitzarà diferents recintes de la ciutat per als seus equips. Les Fonts és un dels camps amb major utilització per part del club terrassista. Del total de 66 equips del Terrassa FC (entre futbol i futbol sala), 20 tenen com a nou centre d’activitat el nou camp de les Fonts, 12 en categoria femenina i 8 en l’apartat femení, des d’alevins fins a amateurs. Són 220 jugadors i 90 jugadores que s’han traslladat. El Terrassa FC utilitza el complex els dilluns, dimecres i divendres, a més dels caps de setmana.

Publicitat
Les Fonts torna a disposar d’un camp esportiu
To Top