Publicitat
Esports

Cursa solidària per commemorar el Dia de les Persones amb Discapacitat

La prova es disputarà en format híbrid (presencial i virtual) entre divendres i el 3 de desembre

El dissabte 27 de novembre tindrà lloc l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), que enguany recupera la presencialitat. L’Ajuntament de Terrassa se suma un any més a la commemoració d’aquest dia amb una programació d’actes lúdics i de sensibilització oberts a tota la ciutadania. Les activitats s’han organitzat des de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, de la qual en forma part l’Ajuntament, i tindran lloc entre el 19 de novembre i el 3 de desembre amb un format híbrid, que combina la part presencial i la part telemàtica, i que dona continuïtat a les propostes iniciades l’any anterior.

El 19 de novembre comença la segona edició de la Cursa solidària virtual per les Capacitats Diverses, que convida la ciutadania a sortir al carrer i sumar quilòmetres a peu, rodant o en bici per fer visibles les persones discapacitades. Les persones que vulguin participar i seguir l’evolució de la cursa ho poden fer a través de la pàgina web cursacapacitatsdiverses.org, on es publicaran fotografies dels participant. Se sumaran quilòmetres en un mapa interactiu amb totes les contribucions individuals a la cursa, fins al dia 2 de desembre.

L’objectiu és sumar els 2.235 quilòmetres que connecten Terrassa amb Sant Sebastià, Oviedo, Còrdova i Palma de Mallorca, ciutats que comparteixen vincles solidaris i de cooperació amb Terrassa gràcies al treball de diverses entitats. En la seva primera edició, celebrada l’any 2020, la cursa va comptar amb la participació de més de 1.500 persones que van recórrer més de 10.000 quilòmetres.

D’altra banda, es podrà visitar una exposició virtual amb les més de 90 propostes recollides durant el segon Concurs de disseny de la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que va tenir lloc al mes de maig. Serà des d’aquest divendres fisn el 3 de desembre (emaze.me/dipd2021). El dissabte 27 de novembre tindrà lloc l’acte institucional de commemoració, que tindrà lloc de 17 a 18 hores a l’auditori de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa (avinguda Béjar, 299) i inclourà parlaments institucionals, la participació de diferents testimonis de la Cursa per les Capacitats Diverses i una mostra d’actuacions d’artistes locals amb capacitats diverses. L’acte, obert a tota la ciutadania i amb entrada lliure, serà conduït pel presentador Jordi Dueso.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top