Publicitat
Esports

Més futbol que resultats

La irregularitat ha marcat la trajectòria del Terrassa FC a la primera part de la temporada. L’equip ha ofert moments de molt bon futbol, però els resultats no l’han acompanyat. Toca reaccionar

El davanter canari del Terrassa FC Aythami es desespera davant d’una ocasió fallada / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El futbol està fet de dinàmiques, de resultats i de sensacions. Al cap i a la fi, però, el que mana són els gols i els resultats. Tot i que el Terrassa FC ha ofert moments de bon futbol i ha aconseguit engrescar el públic del municipal de Ca n’Anglada, els resultats no han acabat d’acompanyar l’equip en el tram final de l’any 2021. Cinc victòries, cinc empats i sis derrotes (les tres darreres consecutives) han col·locat el conjunt que prepara Jordi López en una dotzena posició que hipoteca de forma considerable el futur d’un equip que aspira a pujar o, com a mínim, a acabar en posicions molt més còmodes per les quals transita actualment.

En les primeres 16 jornades de la competició de lliga, el Terrassa ha acumulat només 20 punts de 48 possibles. L’equip es troba actualment en una dinàmica negativa, rematada per les tres derrotes consecutives encaixades el mes de desembre a Cerdanyola (2-0), Formentera (3-0) i a casa davant de la Peña Deportiva (1-2) en un matx que l’equip no va merèixer perdre. En aquestes tres fatídiques jornades, el conjunt que prepara Jordi López va anotar un sol gol i en va encaixar 7.

Tancar diumenge la primera volta al camp del cuer, la Sociedad Deportiva Ejea aragonesa ha esdevingut una necessitat per a un equip que necessita aixecar el vol si no vol que se li escapin les primeres posicions. A dia d’avui, els terrassistes són dotzens i estan més a prop de la plaça de promoció de permanència que de la zona de “play-off” d’ascens a la Primera Divisió RFEF.

A set punts dels de dalt

Per bé que l’equip terrassista es troba a només 2 punts de distància del Badalona (en zona de promoció de permanència) i a tres de la zona de descens directe a Tercera Divisió, l’equip no mira avall sinó amunt. La distància amb relació al líder, el Formentera, és d’11 punts. En aquests moments, aquest equip pujaria de manera directa, mentre que Teruel, Cerdanyola, Peña Deportiva i Espanyol “B” ho intentarien a través de la promoció. El Terrassa és a 7 punts d’aquesta zona noble.

El calendari sembla propici per tal de revertir la mala dinàmica de resultats i escalar posicions a la classificació. En les dues primeres jornades, l’equip jugarà fora de casa, a terres aragoneses, però ho farà al camp dels dos darrers classificats. Diumenge a les 12 hores, el Terrassa FC visitarà la SD Ejea, un equip que acumula una sola victòria. El següent cap de setmana no hi ha lliga i el diumenge 23, els terrassistes començaran la segona volta al camp del filial del Huesca, que és el penúltim classificat amb només dues victòries acumulades. Sumar els sis punts en aquests dos partits ha esdevingut gairebé una obligació.

Jordi López: “Encara no hem vist el millor Terrassa”

Després de vint dies sense competir, els jugadors deuen voler tornar ja. La veritat és que sí. I més després d’haver acabat l’any encaixant tres derrotes consecutives. Estem recuperant jugadors i no pensem en res més que no sigui guanyar diumenge a Ejea de los Caballeros.

El 2021 ha deixat l’equip dotzè a dos punts de la promoció de la permanència. Què ha fallat? Des de principi de temporada vam dir que seria un any complicat, per la situació del club, pel fet d’haver de jugar en un camp que no és el nostre i per les dificultats econòmiques. Hem tingut massa alts i baixos en el nostre rendiment. Hem viscut moments molt bons, però també d’altres de dolents.

Està satisfet de com treballa la plantilla? Els jugadors han tornat molt forts de vacances i amb moltes ganes. A nivell general, l’equip ha anat creixent. Portem una mala ratxa, però estic convençut que encara no hem vist el millor Terrassa. Som un equip molt jove, que està evolucionant. Hem estat massa irregulars en el rendiment, però estic convençut que anirem creixent.

Hi ha hagut moments de molt bon futbol. Sí. Futbolísticament, hem funcionat bastant bé, però en moments determinats ens han fallat els resultats.

Van pesar molt les tres derrotes consecutives? El futbol està fet de ratxes. Just abans d’aquests tres darrers partits en portàvem cinc seguits sense perdre. És cert que la darrera ratxa de resultats va ser molt negativa, però l’equip s’ha sobreposat. La darrera derrota, per exemple, va ser molt injusta. Necessitem guanyar diumenge per canviar la dinàmica.

Ha variat l’objectiu amb relació a la pretemporada? En absolut. És el mateix. Hem de seguir pensant a curt termini. Cal créixer diàriament. Cal anar creixent diàriament. Fixar-se objectius en una lliga tan igualada com aquesta és agosarat. El futbol ens acabarà posant al nostre lloc.

Els separen 11 punts de l’ascens directe i 7 de la promoció. Encara hi som a temps? Ni tan sols s’ha acabat la primera volta. Penso que no és una distància insalvable. Evidentment, no estem en el lloc que voldríem a la classificació, però ens queden molts partits per jugar i tot és possible.

S’ho prenen com un repte? Cada partit és un repte. Tenim clar que a aquest equip ningú el guanyarà pel que fa a la il·lusió. Estic convençut que ens aixecarem i els resultats acabaran arribant. Aquests futbolistes mai no es conformen i sempre en volen més.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top