Publicitat
Esports

Aturades les obres del pavelló annex de Can Jofresa

El sobrecost econòmic de l’obra ha portat a paralitzar els treballs de forma momentània

Aquest és l’estat de les obres de la pista anexa del pavelló de Can Jofresa / Nebridi Aróztegui

Els treballs de construcció de la nova pista coberta de Can Jofresa estan aturats a l’espera que l’empresa constructora i l’ajuntament acordin un nou preu del projecte.

La nova pista coberta de la zona esportiva de Can Jofresa havia d’entrar en funcionament la pròxima temporada, en el mes de setembre segons el calendari inicialment acordat. Els treballs van arrencar el mes d’octubre passat i el seu termini d’execució era de deu mesos. Però aquesta data patirà canvis després que el projecte s’hagi aturat per l’augment dels costos inicialment previstos. En aquest sentit, incideixen els preus dels materials de construcció, que han pujat de forma molt significativa en els darrers mesos, i la modificació del projecte inicial de l’obra després de l’aparició d’un problema de fonamentació en els terrenys on inicialment s’havia de construir la pista, circumstància que va obligar a fer una nova redacció del projecte. El nou escenari econòmic va obligar a paralitzar de forma momentània els treballs. Construccions Peña Mateos és l’empresa a la qual es va adjudicar el projecte de construcció d’aquest equipament.

L’empresa ha demanat una revisió del pressupost de l’obra, justificant aquesta petició en l’increment que s’ha produït en relació amb l’adjudicació inicial. Les negociacions al respecte semblen ben encaminades per arribar a un acord i reprendre les feines en un curt termini de temps. Si el tema es desencalla en una direcció positiva, com tot fa indicar, el retard en el calendari d’execució seria menys greu que en el cas que la negociació no avanci i l’empresa adjudicatària renunciés a l’obra, fet que obligaria a iniciar tot el tràmit administratiu per a una nova concessió. Segons han manifestat diferents fonts consultades per Diari de Terrassa, s’espera un desenllaç positiu de les converses en un termini curt de temps. En tot cas, no s’ha donat a conèixer ni el preu del nou pressupost modificat ni tampoc el calendari de la represa dels treballs, tot això condicionat a l’acord final entre l’administració municipal i l’empresa constructora.

Aquesta problemàtica ha incidit en un projecte que en etapes anteriors s’havia vist penalitzat per diferents problemàtiques. De fet, els treballs s’han limitat al tancament perimetral de la zona afectada i a l’aixecament del paviment de la pista poliesportiva. Avui està prevista una reunió dels responsables municipals amb les entitats usuàries del pavelló de Can Jofresa, que esperaven aquest nou espai cobert per oxigenar l’activitat esportiva en el pavelló principal de Can Jofresa. JE Terrassa, Handbol Terrassa i Club Voleibol Terrassa són els clubs que utilitzen de forma prioritària aquesta instal·lació.

Una instal·lació necessària

Aquesta pista annexa al pavelló de Can Jofresa fa anys que és usada per les diferents entitats que fan la seva activitat en aquesta zona esportiva, malgrat tractar-se d’un espai descobert que no ofereix les millors condicions i que no es podia utilitzar en cas de pluja. El projecte de cobriment de la pista havia estat llargament reivindicat i després d’alguns intents fallits, es va posar en marxa el passat mes d’octubre.

La saturació de l’activitat en el pavelló de Can Jofresa feia necessària aquesta nova pista coberta. Segons el projecte aprovat, els dos espais coberts han de compartir alguns serveis, com els vestidors. El projecte de cobriment de l’espai annexe del pavelló de Can Jofresa contempla el tancament del recinte esportiu, la reforma del paviment de la pista de joc i la construcció d’una graderia amb capacitat per a uns 200 espectadors. També es reserva un espai per a la futura construcció de vestidors, que no formen part de la primera fase del projecte i que es farien més endavant.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top