Publicitat
Esports

Un espai pels olímpics de Terrassa al nou Estadi

La instal·lació està quasi enllestida per acollir el Mundial femení de hockey

El recinte terrassenc presenta aquesta espectacular imatge / Nebridi Aróztegui

L’Estadi Olímpic de Terrassa serà inaugurat de forma oficial el pròxim dia 4 de juny. Al matí acollirà l’acte de cloenda del curs de l’esport escolar, al migdia tindrà efecte la inauguració oficial i a la tarda es disputarà el primer partit en aquest remodelat escenari, l’encontre entre les seleccions masculines de hockey d’Espanya i Sud-àfrica a les 19 hores corresponent a la Pro League. A les 21.30, la selecció femenina s’enfrontarà la Xina en la mateixa competició. Aquests dos encontres es repetiran el diumenge dia 5.

La instal·lació egarenca, punt central del Mundial femení de hockey que es disputarà entre l’1 i el 17 de juliol, està quasi enllestida. Aquest dijous l’alcalde, Jordi Ballart, ha visitat el recinte per conèixer les actuacions que s’han realitzat per adequar el complex a les exigències de la competició mundialista. Bona part de les últimes actuacions a fer se centren a l’exterior de l’estadi, amb zones enjardinades obertes a la ciutat que milloren l’entorn del recinte esportiu. Al gol nord, l’antic aparcament s’està reordenant i reurbanitzant amb la creació de noves places per a persones amb mobilitat reduïda i millora de l’accés. Al gol sud, es millora un espai verd que ara no quedarà dins del recinte de l’estadi i s’habilitarà un espai destinat als olímpics locals. Les plaques que abans estaven situades a les escales d’accés a la tribuna, ara s’instal·laran en uns tòtems.

Les obres de rehabilitació de l’estadi han tingut un cost econòmic de 3,9 milions d’euros. Cal afegir la despesa del trasllat de la gespa de hockey a l’estadi Martí Colomer i la instal·lació de la nova gespa de futbol, amb un cost d’uns 750.000 euros. La Diputació ha aportat 1,2 milions d’euros, el Consejo Superior de Deportes quasi un milió i la resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament. L’actuació feta ha tingut un impacte notable en diferents aspectes per millorar les condicions d’una instal·lació que prové del 1992 i que presentava importants dèficits. La substitució de la coberta de la tribuna, l’adequació de les graderies i la instal·lació de nous seients, la substitució de la gespa i la millora feta en vestidors i lavabos han estat els aspectes més notables, sense oblidar la substitució de la il·luminació i del servei de megafonia, a més de les millores fetes pel que fa a l’eficiència energètica i l’accessibilitat. L’estadi té ara una capacitat d’uns 7.500 espectadors i a la graderia preval el color vermell dels seus seients, amb el nom de la ciutat i els colors de la bandera de la ciutat. Ara s’està treballant encara en el pintat de les torres d’il·luminació, s’hi ha de col·locar la lona que cobrirà el gol sud, zona que estarà tancada al públic, i s’ha d’instal·lar el mobiliari esportiu. A finals d’aquest mes, tot estarà enllestit de forma definitiva. Cal recordar que aquesta setmana la selecció femenina de hockey ja ha testat la instal·lació en la qual disputarà el Mundial.

L’alcalde, Jordi Ballart, ha parlat amb les components de la selecció femenina espanyola / Nebridi Aróztegui

“Després de 30 anys aquest estadi demanava una remodelació com la que s’ha fet”, ha manifestat l’alcalde, Jordi Ballart en relació amb l’actuació executada. “I ho hem fet aprofitant un esdeveniment tan important com és aquest Mundial femení de hockey. Aquesta competició, a més, l’hem d’aprofitar per projectar-nos al món en l’àmbit esportiu i turístic. I que sigui un punt d’inflexió en l’orgull de pertinença a Terrassa.” Ballart ha afegit que l’Estadi Olímpic de Terrassa “és un dels millors recintes en què avui en dia es pot disputar un Mundial”. Ballart s’ha mostrat esperançat en què l’èxit esportiu acompanyi a l’organitzatiu i convençut que la resposta de la ciutat estarà a l’alçada.

La tornada del Terrassa

L’alcalde també s’ha referit al calendari de tornada al recinte del Terrassa FC. El club egarenc ha manifestat la seva inquietud al respecte, donat que haurà de començar la pròxima temporada encara lluny de l’estadi, amb el primer equip a Ca n’Anglada i els equips inferiors en les diferents instal·lacions utilitzades al llarg d’aquesta temporada. Ballart ha assenyalat que s’intentarà fer un procés ràpid pel que fa al trasllat de la gespa de hockey a l’Estadi Martí Colomer i la instal·lació de la nova gespa de futbol. Actualment, el procés d’adjudicació de les obres està a la fase final i serà després quan es coneixeran els terminis a partir del calendari que estableixi l’empresa adjudicatària “És evident que el Terrassa haurà de començar la temporada a Ca n’Anglada. Però esperem que abans d’acabar l’any ja pugui tornar a l’Estadi”, ha manifestat Ballart.

El tinent d’alcalde Issac Albert, ha recordat al respecte que es tracta d’una obra “més complexa del que sembla a simple vista” i el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, ha afegit que “el Terrassa FC ja sabia els terminis de l’obra” encara que s’intentarà reduir el calendari.

Els responsables municipals han confirmat que en els pressupostos de 2013 i 2014 s’inclourà el projecte de reconstrucció de la graderia del gol sud, que no estarà oberta en el Mundial pel seu mal estat. El cost de l’obra és d’un milió d’euros i consistirà a enderrocar l’actual graderia i construir una nova amb totes les garanties. I ens els baixos s’habilitarien vestidors per resoldre la mancança existent al respecte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top