Publicitat
Esports

L’olímpic García Bragado entrega beques a sis joves atletes a Terrassa

Les ajudes les facilita Kern Pharma i les promou OAFI

El doctor Josep Vergés, president d'OAFI, l'atleta Chuso García Bragado, els atletes becats, Mohammed Mahfuz i Nor El Briek El Bkijar, i Manuel Garrido, director general de Kern Pharma / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La Osteoarthritis Foundation International (OAFI), el laboratori terrassenc Kern Pharma i l’atleta vuit vegades olímpic Jesús Ángel García Bragado han entregat avui les primeres Becas García Bragado. S’han entregat a sis joves promeses de l’atletisme a la seu de la multinacional farmacèutica. Les beques (de 500 euros cadascuna) tenen com a objectiu promoure els valors de l’esport entre els més joves i incentivar la pràctica esportiva segura i saludable entre els futurs atletes.

En el transcurs de l’acte celebrat a la seu de Kern Pharma s’ha fet entrega de sis beques per a joves d’entre 12 i 16 anys. Una ha estat per a la llançadora Nor El Briek El Bkijar i una altra per a l’atleta de triple salt Mohammed Mahfuz, presents a la sala. Ambdós pertanyen al Salesianos de Barcelona-Escuelas Deportivas. Les han rebut també, de manera telemàtica, la fondista Pilar Riballa i l’especialista de 300 metres llisos Samuel Vara, ambdós del Grupo Deportivo Covadonga de Gijón. Els altres dos joves atletes becats són els madrilenys Mario Álvarez i David Cuesta, ambdós saltadors de perxa i ambdós del colegio Tajamar de Madrid, on es va iniciar García Bragado abans d’emigrar a Catalunya. Actualment resideix a Sant Adrià de Besòs. Ha participat també per videoconferència el cap dels serveis mèdics de l’Atlético de Madrid, José María Villalón, que va ser el responsable mèdic de la Federació Espanyola d’Atletisme durant una dècada, on va coincidir amb molts dels èxits de García Bragado.

L’estrella de la presentació ha estat el marxador Chuso García Bragado, que va debutar l’any 1992 a Barcelona i es va acomiadar de l’elit l’any passat a Tòquio. És l’esportista espanyol amb més participacions olímpiques de la història i el segon de tot el món. Entre els seus múltiples èxits, entre els que destaca el títol de campió del món de 50 quilòmetres marxa l’any 1993 a Stuttgart. Sempre ha competit en la distància de 50 quilòmetres marxa. Després pocs mesos, es va eliminar i es va passar als 35 quilòmetres. “La idea de crear unes beques perquè els diners no fossin un obstacle per arribar a l’elit fa temps que em rondava pel cap”, ha explicat el marxador.

Treballant per evitar l’artrosi

En aquesta aventura l’han ajudat l’OAKI, una fundació sense ànim de lucre creada l’any 2016 dirigida de manera exclusiva a persones amb artrosis a nivell mundial. El seu fundador i president, Josep Vergés, ha destacat la importància d’evitar l’artrosi, “especialment en un moment com l’actual, on l’esperança de vida dels nens que neixen és de 100 anys”. Ha recordat també que Espanya és, després del Japó, el segon estat amb la població més envellida. Ha recordat el doctor que el desgast que provoca l’artrosi està afectant “fins i tot atletes de 22 a 24 anys”. I ha remarcat la importància de fer una bona prevenció. “En l’àmbit esportiu, el bon rendiment està sempre lligat a una bona salut”.

Manuel Garrido, director general de Kern Pharma, ha agraït la col·laboració d’OAFI i del marxador català i ha animat als joves a continuar perseguint el seu somni. Ha recordat també que la farmacèutica “disposa d’una línia de productes per prevenir aquesta mena de lesions” i també que col·labora amb “un equip de ciclisme, diversos clubs de hockey de la ciutat i d’altres atletes olímpics”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top