Publicitat
Esports

El Mundial ha tingut 38.000 espectadors a Terrassa

A la final, l’Estadi Olímpic va registrar un ple total

Més de set mil espectadors van omplir l'Estadi a la final / Nebridi Aróztegui

Un total de 38.000 espectadors han assistit als partits de la Copa del Món femenina de hockey que aquest diumenge va finalitzar a l’Estadi Olímpic de Terrassa amb la victòria de la selecció dels Països Baixos, que va derrotar Argentina a la final per 3 a 1. A la final es va registrar un ple absolut, amb més de 7.100 persones a la graderia. El segon partit en índex d’assistència va ser el que van disputar Espanya i Argentina a la primera fase, amb uns 6.600 espectadors. La mitjana per jornada ha estat d’unes 3.600 persones. Entre els assistents, un 67 per cent han estat procedents de Catalunya i la resta de fora, principalment neerlandesos i argentins.

“No esperàvem una mitjana tan alta. La gent ha respost al que oferíem, que era un gran espectacle”, ha valorat al respecte el director executiu del comitè organitzador de la Copa del Món a Terrassa, Òscar Gallego. “Penso que aquest Mundial ha estat un èxit organitzatiu. I ho ha estat gràcies a la unió de la ciutat, que ha ofert tots els seus serveis, dels clubs de hockey i de les ganes i l’empatia de l’equip humà que ha treballat per l’èxit de la competició. La gent ha gaudit molt, hem ofert no només hockey sinó també oci i ha sortit com estava planificat. Com a ciutat, Terrassa ha d’estar molt orgullosa del que s’ha fet.”

La Federació Internacional de Hockey va valorar de forma molt positiva l’organització d’una Copa del Món que ja forma part de la història de l’esport terrassenc. Trenta anys després d’acollir el torneig olímpic de hockey en els Jocs del 1992, Terrassa es va tornar a situar com a capital mundial d’aquest esport. El ple registrat a la final, el bon funcionament de tot l’aparell organitzatiu i la resposta ciutadana a l’esdeveniment van superar les expectatives. “Ha estat un èxit total, amb l’Estadi ple i una gran final. I hem aconseguit un dels grans objectius del Mundial, que era projectar la ciutat en el mapa internacional del hockey. La resposta de Terrassa ha estat immillorable”, va dir l’alcalde, Jordi Ballart.

Una anàlisi coincident amb la del regidor d’Esports i president del Comitè Organitzador, Miguel Ángel Moreno. “Estic feliç, emocionat i orgullós”, va comentar després de la final. “Han estat dos anys de feina que han sortit molt bé. La llàstima és que Espanya no ha estat a la final, però hem vist un hockey de molta qualitat. És un orgull que Terrassa torni a estar a dalt de tot i on es mereix. I la ciutat ha demostrat la seva capacitat per organitzar un Mundial com aquest i la resposta de la gent ha estat espectacular.”

Moreno considera que l’impacte econòmic del torneig, encara per avaluar, serà significatiu. “A més, ens queda un estadi magnífic per la ciutat i les millores que es faran a l’estadi Martí Colomer, amb la nova gespa i les obres que es faran. Començarem a treballar immediatament en el trasllat de la gespa de l’Estadi Olímpic al Martí Colomer.”

Santi Deó, president de la Federació Espanyola de Hockey, va fer una valoració coincident. I va admetre que aquest Mundial torna a situar Terrassa en un lloc preferent, posició que havia perdut en els darrers anys. “Feia temps que a Terrassa no es feia un esdeveniment important en el món del hockey, però la ciutat mai havia perdut la seva posició preferent. Això la torna a posar al capdavant, que és el seu lloc. Durant aquests dies ha estat el centre del hockey mundial.”

Deó va dir que la Federació Espanyola treballarà per mantenir una activitat de primer ordre en el futur a l’Estadi Martí Colomer. “Ara disposarà de la millor superfície i es faran obres de millora. Hem signat un conveni amb l’Ajuntament perquè Terrassa continuï tenint esdeveniments de nivell mundial.”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Mundial ha tingut 38.000 espectadors a Terrassa
To Top