Publicitat
Esports

El Martí Colomer, estadi referencial

Ajuntament i Federació Espanyola signen un conveni per portar més competicions de primer nivell a Terrassa

A l’estadi Martí Colomer ja s’ha retirat la malmesa gespa anterior. Aviat ja disposarà de la superfície blava on s’han jugat els partits del Mundial femení / Nebridi Aróztegui

Convertir l’estadi Martí Colomer en equipament de referència del hockey espanyol és el principal propòsit del conveni de col·laboració que han signat l’Ajuntament de Terrassa i la Federació Espanyola de Hockey de cara als pròxims anys. Aquest acord tindrà una durada de vuit anys (2022-2030) i en aquest període l’ens federatiu es compromet a organitzar a Terrassa competicions de primer ordre, siguin d’àmbit estatal o internacional. L’equipament esportiu oferirà ara unes bones condicions per acollir torneigs d’aquest abast, amb el canvi de la gespa artificial en el terreny de joc. La moqueta que s’ha utilitzat a l’Estadi Olímpic durant el Mundial femení serà traslladada al Martí Colomer per substituir l’anterior superfície, que ja havia exhaurit el seu cicle d’utilització i no podia acollir competicions de primer nivell a causa del seu mal estat. A més, es faran inversions per millorar altres serveis, com ara vestidors, graderies o enllumenat. “La voluntat de la Federació Espanyola de Hockey i de l’Ajuntament és que Terrassa esdevingui una ciutat referent a nivell mundial en el món del hockey a partir de l’any 2023”, es manifesta en el conveni.
Aquest acord ha nascut arran l’estreta col·laboració d’ambdues institucions en l’organització de la Copa del Món femenina i per gestionar el llegat d’aquesta competició. I vol establir una activitat continuada en l’estadi Martí Colomer, que actualment gestiona el club Línia 22, així com tornar a situar el hockey terrassenc com a punt referencial en l’escenari estatal. En els darrers anys, Terrassa ha perdut pes i bona part de l’activitat competitiva promoguda per la federació s’havia traslladat a València.

“Terrassa no ha perdut en cap moment la seva posició preferent. Però és cert que feia temps que no acollia un esdeveniment important fins al Mundial femení”, va manifestar el president de la Federació, Santi Deó, després de l’èxit assolit a la cita mundialista.

Competicions de primer nivell

En aquesta direcció, el conveni estableix unes pautes definides pel que fa a les competicions que es faran a Terrassa. Així, la Federació Espanyola es compromet a celebrar cada any un dels dos grans esdeveniments estatals, ja sigui la “final four” de la lliga o la Copa del Rei i de la Reina. En principi, el compromís és que l’any 2023 es disputi al Martí Colomer la “final four” i el 2024 la Copa del Rei i de la Reina. Entre el 2025 i el 2030, una de les dues anteriors competicions, almenys, tindria com a escenari l’estadi egarenc.

A més, també s’estableix la disputa de dos o tres partits de la Pro League cada any. I en el mes de juliol de 2023, el Martí Colomer seria la seu del torneig internacional que commemorarà el centenari del hockey espanyol. En aquesta direcció, també s’estableix la celebració anual d’almenys un torneig internacional tipus 4 Nacions, classificatori o més ambiciós. “Per primera vegada la Federació podria demanar i organitzar esdeveniments internacionals com Europeus o Mundials que ubicaria a l’estadi Martí Colomer”, diu el conveni.

Entre els diferents punts que es recullen en l’acord signat per l’Ajuntament de Terrassa i la Federació Espanyola, cal destacar que l’organisme federatiu es compromet a reinvertir un 2% dels beneficis obtinguts com a organitzador de les competicions que organitzi a l’equipament egarenc, tant al mateix estadi Martí Colomer com als camps dels clubs locals que requereixi fer-ne un ús complementari.

I també destaca el punt que fa referència a la gestió del Martí Colomer, que assumirà la Federació Espanyola un cop extingeixi la llicència d’ocupació temporal de l’equipament, que actualment està atorgada al Línia 22. En tot cas, la Federació Espanyola estarà obligada a posar a disposició de qualsevol club de hockey de la ciutat la gestió de l’ús de l’estadi si l’Ajuntament així ho determina.

 

“Terrassa és el motor del hockey a Espanya”

Isaac Albert, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, ha manifestat que aquest conveni amb la Federació Espanyola de Hockey pretén normalitzar el paper de la ciutat en el context estatal i internacional. “La Federació Espanyola té un pla estratègic molt interessant per potenciar el hockey a tots els nivells, però des de la seva junta directiva entenen i verbalitzen que Terrassa és el motor del hockey estatal. Sabem que no tot ha de passar a Terrassa, però cal alimentar a la locomotora que significa en el context general. I el Martí Colomer es pot convertir en un estadi on
generar esdeveniments de primer nivell sigui fàcil”, raona en aquesta direcció.

“El que volem és donar continuïtat a la feina que hem fet en els darrers mesos amb el Mundial femení, amb la voluntat que no sigui un fet aïllat. Ja ens agraden els grans esdeveniments, però volem que passin més coses relacionades amb el hockey, no podem viure només de les grans competicions com uns Jocs Olímpics o un Mundial. Si no treballem en aquesta direcció, trigarem vint anys a fer una altra cosa important a la ciutat.” Isaac Albert admet que en els darrers temps, Terrassa ha perdut la posició preferent que tenia. “La voluntat de fer créixer el hockey a tot arreu ha fet perdre aquesta noció de què qui tiba del hockey a Espanya és Terrassa. Això semblava oblidat. I es tracta de normalitzar una situació que ningú discuteix. Aquest conveni és un llegat que ens deixa el Mundial femení en favor de la promoció de l’esport referencial de la ciutat.” Amb les actuacions que es faran per millorar l’Estadi Martí Colomer, l’Ajuntament considera que aquesta instal·lació recuperarà tot el seu potencial. “La idea és que sigui l’estadi de referència del hockey espanyol, un lloc en el qual no s’ha de fer res per acollir un Mundial o un gran esdeveniment estatal o internacional. Volem que Terrassa disposi d’un equipament en el qual es pugui organitzar una “final four” o un partit de la Pro League sense fer inversions extraordinàries. El camp el tenim i tampoc necessita una gran inversió econòmica per resoldre els petits problemes que pugui tenir.”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Martí Colomer, estadi referencial
To Top