Publicitat
Esports

Espanya, campiona d’Europa femenina de waterpolo

Magnífica actuació de les jugadores del CN Terrassa Paula Leitón, Bea Ortiz, Paula Camus i la capitana Pili Peña

Les quatre waterpolistes del CN Terrassa, amb les seves medalles d'or

Ja és al sac. La selecció espanyola femenina de waterpolo ha reeditat aquest divendres el títol de campiona d’Europa. Espanya s’ha proclamat campiona d’Europa en imposar-se per 9 gols a 6 a Grècia (3-0, 1-3, 1-0, 4-3) en una final d’infart, que ha començat i acabat amb sengles parcials de 3 a 0 per a les espanyoles. Les de Miki Oca han completat un extraordinari Europeu a la localitat croata de Split. Han guanyat tots els partits. Es tracta del tercer or després dels de Budapest els anys 2014 i 2020. És també la cinquena medalla assolida per les espanyoles en les dinou edicions que s’han celebrat del Campionat d’Europa.

Quatre jugadores del CN Terrassa han tingut un gran protagonisme en aquest èxit del conjunt que prepara Miki Oca. Es tracta de la terrassenca Paula Leitón i Bea Ortiz, que han anotat un gol cadascuna en aquesta final, Paula Camus i la capitana Pili Peña. El combinat de Miki Oca, amb la inestimable ajuda del terrassenc Jordi Valls a la banqueta, ha quallat un partit formidable.

El 3 a 0 del primer quart, amb gols d’Elena Ruiz, Nona Pérez i Ani Espar, ha donat molta confiança a les jugadores. Les gregues s’han posat dins del partit al segon parcial (1-3) i s’ha arribat al descans amb un mínim avantatge espanyol (4-3). Es preveia un partit de pocs gols, però les hostilitats han arribat més tard.

Un penal de Ruiz al tercer acte ha significat el 5 a 3. A Espanya, però, li ha tocat patir fins al final abans de tocar la glòria: les gregues han empatat a sis gols quan faltaven quatre minuts per al final. Però el matx ha acabat amb un altre parcial de 3 a 0 per a les espanyoles, que ha anat afegint grans dosis de calma mentre avançaven els minuts. Els gols de Bea Ortiz, Maica García i Ani Espar han significat el 9 a 6 definitiu i la medalla d’or per a Espanya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top