Publicitat
Esports

Després de l’èxit viscut al Mundial femení, toca la lliga de nou

Torna la Divisió d’Honor femenina, marcada en part per la celebració del Mundial a l’estiu, i amb la bona notícia del retorn de l’Atlètic, que fa que hi hagi tres equips locals

La lliga de la Divisió d’Honor femenina torna aquest cap de setmana després d’un estiu clarament marcat per la celebració del Mundial absolut, amb Terrassa com una de les seves dues seus. Per aquesta nova competició, el hockey local recupera un efectiu després del brillant retorn a la categoria de l’Atlètic, que havia baixat a la “B” la temporada anterior, però que ara recupera un lloc entre els millors equips del panorama. El Pozuelo, que es va imposar al Barça en la promoció per pujar, serà una altra novetat, juntament amb les cantàbriques de l’RS Tenis, que, com les de Can Salas, van obtenir l’ascens directe.

Els millors equips que, enguany, seran dotze. Es recupera aquesta fórmula, que ja s’havia instaurat en anteriors oportunitats a les màximes categories d’aquest esport. El sistema de competició, però, no pateix variacions i els dotze participants s’enfrontaran per l’habitual estructura de la fase regular, amb enfrontaments de tots contra tots. Els quatre primers, a la conclusió d’aquesta fase, disputaran el títol de lliga amb una “final four” en la qual, a les semifinals, el primer es veurà les cares amb el quart classificat de la lliga regular, i el segon ho farà contra el tercer. Els dos vencedors de cada eliminatòria, disputaran una final que determinarà el nou campió de lliga.

A la part baixa, L’últim classificat en finalitzar la competició regular, baixarà a la Divisió d’Honor “B” femenina. D’altra banda, el penúltim classificat jugarà el que s’anomena com a “play-out”, una eliminatòria contra l’equip que correspongui de la segona categoria absoluta del hockey espanyol, per determinar si aquest equip es manté o baixa a la Divisió d’Honor “B”.

Possibles favorits

A l’hora d’aventurar presumibles favorits al títol, el Sanse Complutense, actual campió, el Club de Campo, subcampió i l’equip que compta amb un palmarès més ampli en aquesta competició, Júnior i Polo acostumen a ser els conjunts d’aquesta categoria que estan a dalt a la finalització de la fase regular en les últimes èpoques, si bé equips com l’Egara o la Real Sociedad han tingut també les seves aparicions a alguna “final four” en les últimes edicions d’aquesta competició.
Tampoc es pot descartar l’aparició d’un equip que doni la sorpresa i es posicioni per formar part dels equips immersos en la lluita per optar a estar entre aquests quatre llocs de privilegi de la fase regular, que suposen, finalment, la classificació per a la lluita per guanyar el títol de Lliga.

El Sanse Complutense, tot i ser el vigent campió, ha vist com s’ha viscut una certa diàspora en el si de la seva plantilla. El conjunt madrileny, que va guanyar la passada “final four” al seu rival ciutadà, el Club de Campo, ha perdut a jugadores força valuoses, la major part de les quals, i després de la celebració del Mundial, han optat per marxar a jugar a lligues estrangeres.

El tècnic del conjunt campió, Jorge Donoso, deixa la banqueta i serà substituït per Rodrigo Estévez, que la passada temporada era el tècnic del segon equip de l’entitat madrilenya. El seu primer enfrontament no serà gens assequible, ja que visitarà un reforçat RC Polo a Barcelona.
L’equip barcelonès, que dirigeix el tècnic Jordi Alastrue, s’ha reforçat a consciència per tal de retrobar-se i tornar a ser un dels aspirants a un títol que se li escapa des de la campanya 2005-2006.

Etiqueta penjada

El Club de Campo, per la seva banda, té penjada de manera permanent l’etiqueta de favorit. L’equip que prepara Eduardo Aguilar, rebrà a casa el Sardinero, amb un equip reforçat, tot i que ha perdut algunes jugadores importants, com l’eterna capitana Rocío Gutiérrez, que s’ha retirat.

El Júnior, també un etern aspirant que, encara no ha assaborit el títol de lliga, estrena entrenador, que serà Guillermo Carnicer. El primer rival serà un CD Terrassa que sempre li posa les coses complicades a les de Sant Cugat del Vallès.

Pel que fa a la resta dels equips, el Taburiente acostuma a ser un adversari molt complicat i es reforça sempre molt bé. Sardinero i Tenis solen ser rivals més durs de pelar quan juguen com a locals, mentre que la Real Sociedad sempre és u contrincant que pot sorprendre a qualsevol camp. Finalment, el Pozuelo, que acaba de pujar a la màxima categoria, serà una incògnita fins que comenci la lliga.

ELS MOVIMENTS DE MERCAT MÉS DESTACATS

CLUB EGARA. Altes: J. Pons (Dragons), M. Fuentes (Holcombe) M. García (Júnior) i Hazuki Nagai (Sony Bravia. Baixes: S. Willig i C. Gómez (retirades) i B. Bonastre (La Gantoise).

CD TERRASSA. Altes: Lola Delfina Brea (Línia 22) i Karen González (FC Barcelona). Baixes: Clara Pineda (Júnior).

ATLÈTIC. Altes: Esther Clotet (White Star), Tyla White (Southern Districts), Mar Solà i Jordina Gibert (Atlètic juvenil) i Clara Pérez (Línia 22). Baixes: J. Buchanan (Júnior), A. Ibáñez, A. Barba i G. Beltran (Vallès) i C. Escudé (retirada).

SANSE COMPLUTENSE. Altes: Victoria Madariaga (Jolaseta). Baixes: Patricia Álvarez (RC Polo), Lola Riera (HGC), Lucía Jiménez (Mannheimer), Berta Agulló (Club de Campo), Ana Calvo i Claudia Rodríguez (Bremer HC).

CLUB DE CAMPO. Altes: Berta Agulló (Sanse Complutense) i Inma Hofmeister (Rot Weiss-Köln). Baixes: Laura Barrios (Kampong), Rocío gutiérrez (retirada), Belén González-Laguillo (Leuven) i Ana Marquínez (RS Tenis).

JÚNIOR FC. Altes: Clara Pineda (CD Terrassa), Jessica Buchanan (Atlètic) i Laura Bosch (Bremer HC ). Baixes: Anna Gil (Dragons), Mariona Serrahima (HGC), Stefania Piris (retirada) i Maialen García (Club Egara).

RC POLO. Altes: Gabriela González i Jana Monfort (RC Polo juvenil), Lorena Vives (Amsicora) i Laura Bruguera (Sanse Complutense). Baixes: Ivone Guilera (retirada), Sofía Maldonado (GTHGC) i Luciana Molina (Real Sociedad).

REAL SOCIEDAD. Altes: Luciana Molina (Real Sociedad). Baixes: Agostina Ayala (sense equip).

TABURIENTE. Altes: Cristina Cosentino (Banco Nación), Beatriz Molwny (Melville), Ana Riera (Tucumán). Baixes: Agustina Gorzelany (GTHGC) i Agustina Sanzo (Santa Bárbara).

TENIS. Altes: Mora Picardo (Sardinero), Milagros Fernández (HGC), Ailin Oviedo (R. Antwerp), Mariana Scandura (Primerose) i Ana Marquínez (Club de Campo). Baixes: Sofía González (KMTHC) i Guadalupe Moras (Royal Daring).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top