Publicitat
Esports

Dani Olmo, a l’aparador del futbol mundial

El jugador terrassenc s’estrena a la Copa del Món aquest dimecres amb la selecció espanyola

Dani Olmo, al centre de la fotografía, en un entrenament amb la selecció espanyola a Qatar / RFEF

L’univers futbolístic està pendent des del diumenge de Qatar, el país que acull la Copa del Món de l’esport que més passions aixeca. I més enllà de la pilota, el debat amb relació a la idoneïtat de portar un Mundial a un país que vulnera alguns dels drets humans fonamentals, on les obres de construcció dels estadis han acumulat desenes de morts i en el qual la capacitat econòmica de l’estat ha superat totes les barreres existents acapara debats en totes les direccions.

Per Terrassa, el principal punt d’atenció serà el debut, aquest dimecres a les 17 hores, del futbolista egarenc Dani Olmo en un Mundial. Espanya s’estrenarà al torneig a les 17 hores, enfrontant-se a la selecció de Costa Rica. Amb 24 partits i 4 gols amb la selecció que dirigeix Luis Enrique Martínez, Olmo es perfila com una peça important de la selecció.

El davanter del Leipzig alemany es convertirà en el quart futbolista local que disputa un Mundial, després que amb anterioritat ho fessin Josep Parra (Brasil’50), Albert Luque (Corea i Japó’2002) i Xavi Hernández (Corea i el Japó’2002, Alemanya 2006, Sud-àfrica’2010 i Brasil’2014). Per tant, ocuparà un lloc de privilegi a la història del futbol local. Dani Olmo completarà amb el Mundial un full de serveis extraordinari, al nivell dels millors jugadors locals de la història. El futbolista terrassenc haurà estat en totes les grans competicions de seleccions, ja que ha disputat també una Eurocopa i uns Jocs Olímpics.

El seu rendiment amb el combinat estatal ha estat excel·lent i això explica que ningú dubtés de la seva presència a Qatar si arribava a temps després de la lesió al genoll que va patir amb el seu equip. Malgrat els temors inicials, Dani Olmo ha recuperat la seva millor versió, complint així el seu somni d’infantesa quan va començar a jugar en els equips formatius del Terrassa FC.

Però el Mundial té altres punts d’atenció des de Terrassa. El tècnic auxiliar del FC Barcelona Sergio Alegre, va ser segon entrenador de Qatar fins al seu fitxatge pel Barça. I aquesta setmana viatja al país per viure el Mundial, juntament amb altres dos egarencs com Xavi i Òscar Hernández, que també han treballat a Qatar. Els jugadors del San Cristóbal Max Llovera i Cucu han participat amb Andorra a la fase de classificació per a la Copa del Món. I des del vestidor del Terrassa FC, amb jugadors de diferents nacionalitats, s’observa amb interessos diversos un campionat molt obert.

Sergio Alegre. Entrenador auxiliar del FC Barcelona

“Qatar farà un dels millors mundials de la història ”

Sergio Alegre va ser segon entrenador de Qatar, amb qui va guanyar la Copa d’Àsia, fins al seu fitxatge com a assistent de Xavi Hernández en el FC Barcelona. “Serà un dels millors mundials de la història. Tenir totes les seus en un radi de 40 quilòmetres és fantàstic per a les seleccions. I els estadis són una meravella”, diu. Sobre el país organitzador, només té bones paraules. “Jo vaig viure cinc anys a Qatar i allò ha estat un abans i un després a la meva vida. No puc tenir cap mala paraula cap a Qatar. I em sembla hipòcrita que molta gent opini sense saber.” Sobre la mala estrena de la selecció (0-2 contra l’Equador), comenta que va ser una sorpresa. “Va ser un equip irreconeixible. Els va poder la pressió de mostrar Qatar al món.”

Max Llovera. Internacional amb Andorra


“Vull que Argentina guanyi el Mundial per Messi ”

Max Llovera, defensa del CP San Cristóbal, va participar en la fase de classificació de la Copa del Món amb la selecció d’Andorra. També ho va fer el seu company al conjunt de Ca n’Anglada Cucu Fernández. Del seu grup de la fase prèvia es van classificar Anglaterra i Polònia. “Sempre és bonic veure els equips amb els quals t’has enfrontat. I m’agradaria que, per exemple, Anglaterra arribi lluny. En tot cas, el meu equip és Argentina. Vull que siguin campions per Messi.” En aquesta fase, Max Llovera va tenir la possibilitat de jugar en un estadi mític com el de Wembley per jugar contra Anglaterra i a Hongria va marcar un gol en un partit que va finalitzar amb derrota andorrana per 2 a 1. La selecció d’Andorra va finalitzar penúltima del seu grup amb 6 punts, els que va obtenir en les dues victòries obtingudes contra San Marino.

El vestidor més internacional del Terrassa FC

La plantilla del Terrassa FC compta amb jugadors de diferents nacionalitats, moltes d’elles dels països que participen en aquesta Copa del Món. Els futbolistes del conjunt egarenc segueixen amb atenció tot el que passa al voltant de la cita universal del futbol.l

John Neeskens. Estats Units


“Els Estats Units tenen un equip amb molta projecció”

Nascut a Tulsa (Oklahoma), ha jugat en els Colorado Rapids i en el New York Cosmos dels Estats Units. “He vist créixer la MLS i amb ella la selecció nord-americana que ja té grans jugadors en els millors equips europeus. Li veig una gran projecció. Si pogués escollir, m’agradaria jugar el Mundial amb els Estats Units”, comenta. El defensa no amaga també la seva predilecció pels Països Baixos, el país del seu pare i amb la selecció amb la qual va ser dos cops subcampió del món. “Tenen un molt bon grup per fer un gran paper en el campionat.” I veu entre els equips a destacar a la selecció espanyola “que representa el nostre futbol”. Neeskens diu que disputar el Mundial a mitja temporada “fa que els jugadors arribin en una gran forma”.

Babanzila Meshack. França


“La lesió de Benzema és important, però Mbappé pot decidir”

Nascut a Gabon, el migcampista del Terrassa s’ha format en els darrers anys en el futbol francès, on va jugar en el filial del París. “Tenim un grup de molta qualitat i jugadors molt importants”, explica amb relació a la selecció francesa, vigent campiona del món. “La lesió de Benzema és important i hi ha altres futbolistes de la selecció que tampoc hi seran a Qatar. Però hi ha equip per fer un gran paper.” Meshack afegeix que veu els jugadors francesos molt preparats i concentrats per defensar amb èxit el títol obtingut a la darrera Copa del Món. “Crec que aquest campionat serà molt diferent de l’últim. Però veig a l’equip preparat per arribar lluny, com a mínim fins a les semifinals. Som els actuals campions i això explica el potencial de l’equip.”

Diego Garzón. Equador


“Crec que serà un Mundial amb sorpreses”

El lateral dret del Terrassa FC va néixer a Quito (Equador), però s’ha criat a Espanya. “M’agradaria que una selecció petita, sense estrelles mundials com la del meu país, arribés lluny en el campionat. Ja s’ha vist en el partit inaugural que hi ha un bon equip, que vol ser protagonista amb la pilota i que ara té més confiança.” Diego Garzón diu que aquest pot ser un Mundial amb moltes sorpreses. “Penso que algunes seleccions favorites poden tenir algun ensurt important. I l’Equador pot ser un dels equips que sigui protagonista en aquest sentit.” Garzón explica que el sentiment cap a la selecció equatoriana “me l’ha donat la meva família, que porta el futbol a la sang. M’agradaria veure’ls feliços amb una bona actuació al Mundial.”

Jaouad Erraji. Marroc

“Tenim jugadors per fer un bon campionat”

El defensa central del Terrassa FC va ser internacional sub-21 amb la selecció del Marroc. I veu l’equip amb capacitat per fer un bon paper. “Si es fan forts en defensa i juguen fàcil, penso que es poden fer bons partits perquè davant hi ha bons futbolistes”, explica. “Però en el futbol ja sabem que pots jugar millor que el teu rival i perdre per detalls. Hauran d’estar molt concentrats en tots els partits.” Jaouad parla d’alguns dels millors futbolistes de la selecció del seu país. “Achraf és un dels millors laterals del món, Ziyech és el Messi de la nostra selecció, Mazraoui aporta qualitat i és molt versàtil i Bono és un dels millors porters del moment. Tenim altres jugadors que configuren un equip que pot fer un molt bon campionat.”

Pablo Servetti. Uruguai


“Hi ha una barreja de veterania i joventut molt bona”

El davanter uruguaià del conjunt egarenc no amaga la seva confiança en la seva selecció. “Els uruguaians estem molt il·lusionats amb el Mundial. Tenim jugadors experimentats i joves amb moltes ganes que es poden complementar molt bé. La il·lusió de guanyar el Mundial sempre hi és, no ho amaguem.” Pablo Servetti considera que el combinat del seu país arribarà, com a mínim, fins a quarts de final. “En aquest equip hi ha futbolistes d’un gran nivell. Com Luis Suárez, que sempre hi és. I entre els joves jo destaco a Valverde, que està fent un gran paper en el Real Madrid. Però jo sempre destaco la feina de Cavanni, perquè a més de ser golejador s’entrega a l’equip amb l’ànima,. Defensa com un més i aporta molt a l’equip en tots els sentits.”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Dani Olmo, a l’aparador del futbol mundial
To Top