Publicitat
Esports

Konstantinos Tsakiris es converteix en el primer accionista del Terrassa FC

L’empresari grec controla ara el 44,94 del capital de la societat anònima

L’empresari grec Konstantinos Tsakiris s’ha convertit en el màxim accionista del Terrassa FC, després que s’hagi concretat una operació de reajustament del capital social de la societat anònima del club egarenc. Tsakiris controla ara el 44,94 % de les accions de l’entitat, mentre que el president, Jordi Cuesta, disposa de poc més del 30 % del capital social. La resta està en mans de persones pròximes a Cuesta, amb Gaspar Alomar amb el paquet més gran de títols en el grup de petits accionistes. Això fa que l’actual president encara tingui una lleugera majoria en el conjunt del capital social amb el suport d’aquest grup de persones, un fet que podria canviar en el futur si les aportacions econòmiques de Tsakiris continuen en la línia actual i això provoca un augment en l’adquisició de títols de la societat anònima.

Aquest canvi a l’accionariat se’n va concretar fa un parell de mesos i obre un nou escenari en el club egarenc, ja que Jordi Cuesta deixa de ser el primer accionista, una condició que havia mantingut des de la seva arribada a la propietat. I respon a l’important inversió feta per l’empresari grec en els darrers anys. Jordi Cuesta ha manifestat que la seva capacitat econòmica és limitada i que per mantenir l’activitat esportiva de l’entitat a un alt nivell calia un ajut extern que és el que ha aportat Tsakiris, augmentat de forma rellevant amb relació a la seva arribada al Terrassa FC. “Jo no soc multimilionari, fins ara he posat molts diners i Konstantinos Tsakiris ha estat la persona que m’ha ajudat econòmicament en aquests darrers anys”, ha explicat Cuesta amb relació a l’escenari que s’obre ara. “Els desviaments del pressupost que s’han produït els ha cobert ell i per això ha augmentat la seva participació en la societat anònima. El que fem és garantir el futur del Terrassa, mantenir la seva projecció.”

Cuesta diu que no plega

De moment, aquest canvi d’accionariat no tindrà conseqüències pel que fa als òrgans de direcció del club, ja que Jordi Cuesta mantindrà la presidència. El màxim responsable de l’entitat ha dit que no té previst fer un pas al costat en aquest sentit i que continuarà exercint la màxima responsabilitat al capdavant del consell d’administració. “Això no vol dir que me’n vagi a casa, ni que hagi de vendre les meves accions ni que deixi la presidència. Tenim un pacte per continuar junts treballant pel Terrassa”, ha explicat.

En tot cas, no seria estrany que Konstantinos Tsakiris introdueixi canvis en el futur a causa de la seva major participació accionarial. De fet, ell s’ha compromès a assumir les pèrdues que es produeixin, unes aportacions que es transformaran en títols de la societat anònima. “No afectarà en res, ni pel que fa als càrrecs ni al funcionament del club. Ell ara és el primer accionista i aquest pacte el que assegura és el futur del Terrassa perquè ens dona una capacitat econòmica que no teníem. L’objectiu és portar el Terrassa a Segona Divisió.”

Ara caldrà veure si aquest canvi a l’accionariat té alguna conseqüència en el conveni de cessió de l’Estadi Olímpic, ja que l’ajuntament podria establir unes condicions que garanteixin la personalitat local del club i unes condicions concretes en aquesta direcció.

Konstantinos Tsakiris, empresari del sector nàutic, va arribar al Terrassa FC el mes de juny de 2020. Nascut a Atenes el 1971, té tres filles i parla set idiomes. Va estudiar enginyeria aeronàutica a Londres entre 1990 i 1994. El 2006 va comprar el Panionios d’Atenes, club de la Primera Divisió. Va vendre l’entitat el 2011, cedint les seves accions de forma gratuïta. En el club grec va situar l’equip en una posició preferent obtenint una cinquena plaça com a millor classificació. L’any 2009 va signar un acord de col·laboració amb l’Espanyol.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Konstantinos Tsakiris es converteix en el primer accionista del Terrassa FC
To Top