Publicitat
Diners

La Dovella, construcció i rehabilitació social

Ha nascut a Terrassa una nova empresa de reforma d’habitatge i obra nova, i per tant relacionada amb la construcció. Però no una més, sinó una amb unt marcat esperit d’intervenció social: pretén comptar amb persones en risc d’exclusió com a treballadors. Es tracta de La Dovella, una nova entitat que passarà a formar part de l’àmbit de l’economia social i solidària present a la ciutat. L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental (ACVOCc) ha donat suport a la posada en marxa d’aquesta nova cooperativa egarenca, la qual treballarà amb persones amb risc d’exclusió per rehabilitar habitatges.

La Dovella s’està constituint durant aquest mes de febrer com a cooperativa de treball associat. Comencen sent tres socis, Conchi Pérez, Xavi Busom, i el seu germà Miquel. El Xavi té una llarga experiència en aquest àmbit de la restauració i construcció. Anteriorment ja havia engegat un projecte per restaurar pobles, l’empresa ‘Restauració i Recuperació de Cases i Pobles Abandonats’. "Al Pirineu teníem algun poble cedit, però tirar-ho endavant comportava una inversió molt gran", reconeix. Ara, aterrats en un entorn urbà i en contacte amb altres entitats, consideren que el projecte serà més factible. Els seus impulsors expliquen quin serà el funcionament de La Dovella: "els treballadors que agafarem es troben en risc d’exclusió social. Per això mantenim contacte amb empreses del tercer sector, les quals fan una selecció de les persones que exerciran de paletes o peons, i ens els deriven a nosaltres".

Rodatge
"D’empreses de construcció n’hi ha moltes, però amb finalitat social poques", apunta la Conchi. En tot cas, per incidir en aquesta tasca social que plantegen, cerquen entitats amb qui compartir aquests objectius. Volen que les persones "s’hi estiguin treballant temporalment, per exemple durant un any, i quan ja tingui un rodatge, derivar-los a altres empreses del sector", explica el Xavi; "i si se senten bé, que siguin sòcies de la cooperativa". De fet, l’industrial que porta les instal·lacions, està molt interessat. "Pretenem fer un treball social per ajudar a aquestes persones, que potser els és més difícil entrar en el mercat laboral", afirma. Un dels treballs que estan a punt d’iniciar és rehabilitar pisos a través de la Fundació Mambré. "Aquesta entitat té habitatges propis i una borsa de treball, i els interessa que ens constituïm com abans per posar-nos mans a l’obra", explica el Xavi. "Estem enfocats a treballar amb entitats que tenen patrimoni, i nosaltres els faríem les obres de restauració". Altres entitats amb qui tenen contacte són Càritas o Arrels, totes elles formen part del sector social i d’ajut a persones en risc d’exclusió.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top