Publicitat
Diners

CCOO celebra l’1 de maig amb una concentració estàtica

Ha tingut lloc a la plaça Lluís Companys de Terrassa

“El país està en deute amb la gent treballadora. Ara toca”, és el lema amb el qual CCOO del Vallès Occidental i de la Catalunya Central ha omplert la plaça Lluís Companys de Terrassa aquest dissabte primer de maig, en commemoració al Dia Internacional dels Treballadors. També hi ha participat el Moviment per unes pensions dignes i la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa, a més, hi ha hagut la presència de representants polítics del consistori, entre d’altres l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i de partits polítics d’esquerres, com Esquerra Republicana i Esquerra Verda. 

Les principals reclamacions que s’han dut a terme durant la concentració han sigut la derogació de la reforma laboral, la implantació d’un sistema de pensions dignes i l’augment del salari mínim interprofessional (SMI). Han considerat el dia d’avui un dia per celebrar la força de tots els treballs, especialment els que s’han mostrat més essencials per mantenir la societat i “també volem celebrar la derogació de l’article 315.3 del Codi Penal que, mitjançant la campanya Vaga no és delicte, hem aconseguit la seva derogació”, ha afirmat Ivan Ramos, secretari general de CCOO del Vallès Occidental i de Catalunya Central. És per això que volen que aquest 1 de maig sigui reivindicatiu, ja que volen una sortida justa de la crisi sanitària, “que no pot ser com l’anterior sortida de la crisi econòmica a base de retallades de drets socials i de salaris”. 

Ramos ha manifestat que es necessita millor protecció social i polítiques socials, es necessita un govern que doni resposta a la classe treballadora. Afirma que a Catalunya “hi ha més de 500.000 persones en atur, 400.000 persones que, tot i tenir una feina, són pobres. L’any passat hi va haver més de 900.000 persones afectades per ERTOs i hi ha 1.175.000 persones en risc de pobresa”, és per això que insisteix que s’ha de derogar la reforma laboral i ha mencionat el recent cas d’H&M, “que amb l’excusa de la digitalització i de les seves estratègies de venda, planteja un acomiadament totalment inacceptable i desproporcionat”. 

El lema de la concentració fa referència a la situació pandèmica actual, on molts treballs essencials estan precaritzats. Per tant, es reivindica el paper dels treballadors durant la pandèmia. A causa d’aquesta mateixa, l’any passat no es va poder celebrar el Dia Internacional dels Treballadors i, aquest any, a diferència de fa dos anys que es va poder organitzar una manifestació, s’ha realitzat una concentració estàtica per evitar contagis de coronavirus. Abans de començar l’acte han organitzat els assistents per tal de mantenir les distàncies de seguretat. 

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
CCOO celebra l’1 de maig amb una concentració estàtica
To Top