Publicitat
Diners

Les empreses de l’automoció al Vallès exposen els reptes i necessitats del sector

El Pla d’acció de suport a la reconversió del sector de fabricació d’automoció del Consell Comarcal comença a caminar

Digitalitzar la producció i diversificar-la per adaptar-se a les noves necessitats, dedicar recursos a la innovació com a part fonamental del creixement i superar la situació actual d’alta i creixent inflació i elevats costos de subministraments i matèries primeres. Aquests són els quatre reptes principals als quals s’enfronta la indústria de l’automoció, segons han destacat les principals empreses del Vallès Occidental en una trobada en què membres del Consell Comarcal els han presentat el Pla d’acció de suport a la reconversió del sector de fabricació d’automoció que promou l’administració.

L’objectiu de la sessió era que els representants de les empreses poguessin aportar la seva expertesa i detectar necessitats d’actuació en aquest camp, identificar possibles col·laboracions pel desenvolupament del pla i generar un primer espai de cooperació empresarial. En aquest sentit, pel que fa a les necessitats que té el sector de la fabricació de l’automoció, es van identificar quatre grans necessitats comunes: explorar sinergies entre empreses i el territori, introduir l’eficiència energètica en la producció, millorar l’accés a les línies de finançament i subvencions, i reforçar l’oferta formativa per als treballadors i idear una fórmula pel manteniment d’aquesta.

En la trobada hi van participar 16 empreses que es dediquen a la fabricació de peces i components de plàstic i metàl·liques de l’automoció, sumen uns 2.650 treballadors i suposen una facturació conjunta de prop de 1.000 mil milions d’euros. Hi destaquen les egarenques Estamp SAU i Nifco.

El Consell Comarcal va rebre per part de la Diputació una dotació de 250.000 euros per a executar el pla fins a 31 de desembre de 2022. L’objectiu és donar resposta a les necessitats i estratègies de reconversió d’un sector en què els darrers anys s’ha produït un retrocés de les vendes i una afectació a les plantilles.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top