Publicitat
Diners

Els Premis Cambra 2022 denunciaran els retards a la B-40 des d’Olesa

La Cambra de Comerç de Terrassa trasllada la gala d’entrega dels seus premis anuals a Olesa de Montserrat amb un espectacle que vol denunciar la “reiterada i incomprensible” demora en la finalització d’aquesta infraestructura “cabdal”

L’última edició dels Premis Cambra es va celebrar el 30 de juny de 2021 a Sant Cugat del Vallès / Alberto Tallón

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa trasllada la gala dels seus premis anuals a Olesa de Montserrat. L’entitat ha tancat un acord amb l’ajuntament del municipi llobregatenc, que forma part de la seva demarcació, per celebrar-hi la cerimònia dels Premis Cambra 2022, un acte que es durà a terme sota el lema “La real Passió d’Olesa: la B-40”.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat va notificar a la Cambra la presentació i aprovació d’una moció el passat 23 de setembre de 2021 per demanar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana l’agilització i la finalització del tram Olesa de Montserrat-Viladecavalls i que aquest estigués en servei l’any 2022 i des d’aleshores es van intensificar els contactes entre les dues institucions per promoure accions per reclamar aquesta infraestructura, que defineixen com a “cabdal per a l’activitat socioeconòmica d’Olesa de Montserrat i de la resta de la demarcació de la Cambra de Terrassa”. La cerimònia dels Premis Cambra seguirà aquesta línia.

“Aquest any volíem recuperar el sentit dels premis, però, més enllà dels reconeixements, una part molt important és el missatge que dones i al Vallès tenim una situació de greuge compartiu molt important que és la B-40”, explica Ramon Talamàs, president de la Cambra.

“Ineficiència” i sobrecost “immens”

Talamàs recorda que a finals d’any, la Cambra va enviar cartes als diferents grups parlamentaris al Congrés dels Diputats per mostrar la seva disconformitat amb els 9,2 milions d’euros assignats per a la B-40 en els Pressupostos Generals de l’Estat 2022 i demanar l’ampliació dels fons. “S’estima que amb uns 25 o 26 milions, es podrien acabar les obres, però de totes les cartes que vam trametre només vam rebre una resposta”, denuncia Talamàs, que critica “la ineficiència de l’administració pública” i el “sobrecost immens” que estan comportant els endarreriments.

La gala, que se celebrarà a principis de juliol (el dia exacte encara s’ha de concretar), s’estructurà en un espectacle que denunciarà els “reiterats i incomprensibles” retards en la finalització d’aquesta infraestructura. L’escenari escollit per a aquesta edició és el Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat, dissenyat per l’arquitecte terrassenc Jan Baca i Pericot.

La Cambra ja va innovar en el format dels Premis Cambra l’any 2021, que van incorporar una obra de teatre amb dramatúrgia de Sergi Pompermaier i direcció artística de Miquel Gorriz.

Enguany, l’acte pretén combinar l’esmentada denúncia sobre la B-40 amb el lliurament dels Premis Cambra a la Internacionalització, R+D, Sostenibilitat i Lideratge Empresarial i ho vol fer en el marc d’un espectacle innovador en el qual ja treballen la Cambra de Terrassa i la Productora la Mola, amb qui col·labora Gorriz.

Segons expliquen des de la Cambra, l’equip creatiu treballarà amb els responsables de la reconeguda obra de la Passió d’Olesa per valorar si, en l’esdeveniment dels Premis Cambra, s’hi pot incloure alguna referència concreta a la Passió, que no es revelarà fins al mateix dia de l’esdeveniment.

La Cambra de Terrassa també està treballant per possibilitar un trasllat amb autocar per a aquelles persones que es desplacin als Premis Cambra 2022 des de poblacions del Vallès, “amb un recorregut malauradament innovador, que recorrerà una part del traçat inacabat de la B-40”.

La Cambra de Comerç de Terrassa ha lamentat en diverses ocasions els llargs i continuats retards en les obres de la B-40. L’entitat defensa la importància d’aquesta infraestructura per al Vallès i per descongestionar l’àrea metropolitana de Barcelona. Segons els seus càlculs, les obres del tram Viladecavalls-Olesa han avançat 500 metres l’any.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els Premis Cambra 2022 denunciaran els retards a la B-40 des d’Olesa
To Top