Publicitat
Diners

La Cambra premia Ignasi Cusidó i els tres hospitals de la demarcació

L’entitat guardona el fundador de Lamp per la seva trajectòria empresarial, i reconeix l’esforç del CST, Mútua i l’Hospital General per la seva resposta davant la Covid

Guardonats, autoritats i patrocinadors sobre l’escenari del Teatre-Auditori de Sant Cugat / Alberto Tallón

Després d’uns mesos força complicats pel teixit econòmic arran de la pandèmia de la Covid-19, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha recuperat aquest vespre els seus tradicionals premis en un acte que ha representat la voluntat i esperança de poder recuperar l’esperada normalitat.

La cerimònia, que s’ha celebrat al Teatre-Auditori de Sant Cugat, ha servit per celebrar el 135è aniversari de l’entitat i lliurar dos reconeixements, al lideratge empresarial i a la millor resposta davant la Covid-19, que han recaigut en Ignasi Cusidó Simón (fundador de Lamp) i els tres hospitals de la demarcació de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa, Hospital Universitari General de Catalunya i Mútua Terrassa), respectivament.

Enguany, la institució ha optat per recuperar els seus premis després que l’edició de l’any passat se suspengués però amb reduccions i canvis en les categories i la forma de procedir. No hi hagut presentació de candidatures com a tal sinó que el ple de la institució ha fet les propostes i el seu comitè executiu ha decidit els guardons.

Així, s’ha premiat la trajectòria professional d’Ignasi Cusidó, empresari terrassenc conegut per haver fundat l’any 1972 Lamp, una empresa especialitzada en la fabricació d’estructures i lluminàries que amb el pas del temps ha anat diversificant la seva gamma de productes fins a convertir-se en un referent de la il·luminació tècnica.

Cusidó, que més enllà de la feina realitzada a Lamp, ha destacat en la seva trajectòria professional per ser impulsor del Consell de la Formació Professional de Terrassa, membre del comitè executiu de la Cecot i patró de la Fundació Cecot Formació, haver presidit la Fundació Antiga Caixa Terrassa i haver estat també membre del patronat de la Fundació Sant Llàtzer, ha volgut fer una menció especial a la responsabilitat social de les empreses. “Vull aprofitar aquest espai que se’m dona per reconèixer tots els agents del món empresarial que dediquen part dels seu temps a qüestions socials, col·laborant amb entitats i fundacions sempre de forma desinteressada i altruista per fer un món cada dia una mica millor. Cal que els empresaris siguin generosos i transparents. Només d’aquesta manera s’aconsegueix la rendibilitat i no em refereixo a la rendibilitat econòmica sinó a la rendibilitat social i al fet de sentir-se satisfet i realitzat”, ha dit, alhora que ha agraït “totes les mostres d’afecte i reconeixement que ha tingut sempre la Cambra cap a la meva persona”.

Reconeixent l’esforç
La Cambra ha optat enguany per crear també un nou premi a la millor resposta empresarial davant la Covid-19, que ha estat concedit als tres centre sanitaris de referència a la demarcació de Terrassa amb l’objectiu de reconèixer el sacrifici fet per tot el seu personal durant la pandèmia. Jordi Parera, president de MútuaTerrassa, ha recollit el guardó en representació de tots tres, destacant  l’esforç que han fet tots els professionals que treballen en aquests centres, des del personal sanitari, fins a l’assistencial i l’administratiu.

Parera ha posat en valor el treball compartit i conjunt, recordant com amb l’arribada de la pandèmia la xarxa pública, la privada i la concertada “es va posar a treballar com un sol equip”. En aquest sentit, ha estat clar: “Tot fa pensar que hem deixat enrere el pitjor de la pandèmia. En tot cas estem més preparats i no hem d’oblidar tot el que hem après, el valor que tenen uns serveis sanitaris i assistencials ben organitzats i dotats de recursos i la força que tenim quan treballem en equip”, ha manifestat.

L’acte, presidit pel president de la Cambra, Ramon Talamàs, i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, s’ha celebrat en un format diferent del tradicional, amb la voluntat de fer costat també al sector cultural. Així, tot ha girat al voltant de l’estrena de l’obra de teatre “Històries de la Cambra”, escrita especialment per a l’ocasió amb dramatúrgia de Sergi Pompermaier i direcció artística de Miquel Gorriz. La funció ha repassat els orígens de la institució i els seus primers anys, l’actualitat de l’entitat i els reptes de futur com ara la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top