Publicitat
Diners

Alsina: “El Vallès combina el que ens fa forts: tradició i innovació”

El Departament d’Acció Exterior i Govern Obert organitza una visita per al cos consular a la Cecot

La consellera, durant la visita a la Cecot

“El Vallès és un dels ecosistemes més dinàmics de Catalunya”. Així de clara ha estat la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, aquest dilluns a la seu de la Cecot en el marc d’una sortida organitzada pel seu departament en què el cos consular ha visitat la comarca.

El departament explica que el motiu de la sortida era traslladar el potencial i el dinamisme del teixit empresarial del Vallès, els centres de formació i recerca existents, així com els principals projectes de futur al cos consular. En aquest sentit, la consellera ha assegurat que el Vallès “combina tradició i innovació, i això ens explica molt bé a l’exterior: una gran tradició d’indústria, de comerç i de mirar el món, amb vocació internacional, de mirar què passa fora i connectar-hi, i alhora de modernització, amb una indústria molt innovadora”.

Alsina ha advertit que cal reforçar les nostres capacitats industrials. “En cas contrari, les nostres societats estaran mal equipades per fer front als desafiaments i disrupcions que puguin venir”, ha manifestat la consellera, que ha posat en valor “l’esperit innovador, que cerca solucions i que avança propostes” del teixit industrial català, i l’expertesa catalana, amb la capacitat de liderar propostes que serveixen de model per a altres contextos industrials.

“Crec fermament que les nostres indústries, empreses, organitzacions de base i institucions públiques catalanes se’n sortiran conjuntament. I el Vallès no serà una excepció”, ha assegurat. La consellera també ha parlat dels fons europeus Next Generation com una oportunitat per fer grans apostes de futur a nivell local amb reparació global.

Després de la sessió de treball a la Cecot, la comitiva s’ha desplaçat a Cerdanyola del Vallès per visitar el Sincrotró ALBA, l’accelerador de partícules de darrera generació que atreu investigadors i empreses de recerca i desenvolupament d’arreu d’Europa

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top