Publicitat
Diners

Giró aposta per estimular la recerca i la innovació

El conseller d’Economia i Hisenda va ser en una sessió de treball de la Cecot amb representants empresarials de diferents sectors d’activitat

El conseller d’Economia i HisendaJaume Giró, a la dreta, va ser rebut a la Cecot per Antoni Abad / alberto tallón

Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, en la seva visita a les instal·lacions de la Cecot, va avançar dimecres que entre els objectius del seu departament destaquen estimular la recerca i la innovació empresarial per ajudar les empreses en l’exercici de la seva activitat. El conseller, a qui van rebre el president de la Cecot, Antoni Abad i el secretari general, Oriol Alba, primer va fer una visita a les dependències de l’edifici de la patronal egarenca i, després va estar present a una sessió de treball amb representants empresarials de diferents sectors d’activitat que conformen la Cecot.

Giró es va fer ressò dels resultats de l’Informe Anual de l’Economia Catalana 2021 i va traslladar un missatge positiu, centrat en el volum de les exportacions i l’increment del turisme a xifres anteriors a la pandèmia. Va advertir que “estem entrant en una fase de canvi a l’economia mundial que està caracteritzada per la incertesa” i va explicar les tres situacions que considera que fomenten aquesta incertesa. Són “l’horitzó d’inflació que tenim a curt termini i que és d’una importància econòmica decisiva, els nous models de producció més orientats a la integració vertical, i la inestabilitat geopolítica” que, opina, “pot dur a un increment de la demanda social per implementar models més proteccionistes”.
El conseller va manifestar el seu convenciment que l’activitat empresarial “s’ha de moure en un sistema de lliure mercat i que el que ha de fer l’administració pública és facilitar que les empreses puguin treballar en la seva màxima capacitat, així com posar en marxa mecanismes de correcció de desigualtats socials”.

Darrers actes d’Abad

Abad va agrair la presència de Giró, especialment “tenint en compte que és un dels meus darrers actes com a president de la Cecot”, va assenyalar. Alba va fer de moderador en el torn de paraula. Entre altres, els assistents van manifestar la preocupació de les empreses per la pressió fiscal a Catalunya, que consideren excessiva i superior a la d’altres regions i la necessitat de poder comptar amb uns pressupostos per 2023 per anar fent front a tota la situació i el context d’incertesa. També es va parlar de les mancances en els processos de licitació pública i Giró va assegurar que és un dels temes que el Departament té sobre la taula.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top