Publicitat
Diners

Quatre emprenedors del programa ValorTRS presenten el seu projecte a inversors

Quatre dels nou projectes participants en la tercera edició del programa Projectes de Valor per Terrassa -Projectes ValorTRS, organitzat pel Servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa i finançat per la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Innovació i Ciència, han presentat ja les seves propostes a inversors. Ho van fer aquest dimarts en una jornada organitzada pel mateix servei municipal que va suposar la culminació de l’itinerari dels quatre projectes participants que han superat l’avaluació del programa i són reconeguts com a projectes d’alt potencial d’impacte social o mediambiental.

Es tracta de Pacto Zero, MyCareTech, Laia Contigo i Kreios Space, tots ells amb empreses de recent creació ubicades a Terrassa.

Pacto Zero és una plataforma que posa en circulació un servei d’envasos retornables i reutilitzables per a la reducció dels envasos de plàstic d’un sol ús. És una iniciativa creada per l’empresa de Terrassa Zero Impact Packaging i té l’objectiu de canviar cap a un planeta més sostenible per a tothom. Els usuaris, que han de registrar-se prèviament en una aplicació mòbil, poden recollir les seves comandes en un envàs especialment dissenyat per Pacto Zero. Un cop utilitzat, es retorna l’envàs i Pacto Zero s’encarrega de tota la logística per higienitzar-lo i tornar-lo a posar en circulació.

MyCareTech és una solució digital de control remot per a l’administració de medicació “gota a gota” per millorar la seguretat de pacients en entorns sanitaris i hospitalaris. Aquest dispositiu permetrà millorar la seguretat de pacients amb un control individualitzat de possibles incompatibilitats, intoleràncies o al·lèrgies de la medicació administrada, millorar la càrrega de feina per al personal sanitari i aportar dades de valor per a la gestió dels hospitals.

Laia Contigo també se circumscriu dins l’àmbit de la salut. Es tracta d’una plataforma per a la detecció precoç, tractament, orientació i suport de dones davant possibles trastorns de salut mental abans, durant i després de l’embaràs. També és una solució per oferir eines als professionals de la salut mental, mitjançant l’aplicació de tractament de dades i intel·ligència
artificial, per a la millora de la prevenció i detecció de símptomes de risc i ajudar el sistema sanitari en el monitoratge d’usuàries i pacients vinculades als serveis de salut mental.

Una app per tenir cura de la salut mental en l’embaràs

Finalment, Kreios Space treballa en un nou sistema de propulsió per a satèl·lits de comunicacions i observació de la terra en òrbites molt baixes que no necessita combustible, i que permet la millora de la resolució de captura d’imatges, allarga la vida útil dels aparells i no produeix deixalles espacials.

Kreios Space rep 20.000 euros del projecte europeu Galàctica

Els diversos projectes participants a ValorTRS són propostes d’emprenedors vinculats a Terrassa que presenten solucions innovadores en resposta a necessitats o problemes socials o mediambientals i que, per les seves característiques, tenen un alt potencial d’impacte en la salut o el benestar de les persones, de la comunitat o del medi ambient.

Segons expliquen des de l’Ajuntament, l’objectiu del programa és facilitar als projectes participants contactes que els obrin
oportunitats de finançament i inversió per consolidar-se i créixer. Per aquest motiu, el programa va posar en marxa
ValorTRS [fast_track], una metodologia pròpia que els ajuda en la seva posada a punt per presentar-se a entitats de finançament, inversors privats o “business angels” particulars.

“Des de l’Ajuntament seguim estimulant i ajudant a fer créixer les noves iniciatives empresarials innovadores, posant especialment el focus en aquelles que poden tenir un alt impacte social i mediambiental”, assegura el regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn.

Segons detallen des del consistori, l’acte d’aquest dimarts “va suposar una oportunitat de generar visibilitat per a aquests projectes emergents i per donar suport en la generació de contactes i difusió orientada a captar altres suports de col·laboració”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top