Publicitat
Espai solidari

Simptomes i diagnòstic

Hi ha símptomes i signes que permeten sospitar la presència de diabetis:

– Producció excessiva d’orina (poliúria)

– Sensació general de cansament (astènia)

– Set excessiva (polidípsia)

– Perdre pes tot i menjar quantitats adequades o més del normal

En la diabetis mellitus tipus 1 els símptomes tendeixen a aparèixer de manera sobtada i poden ser greus, mentre que en la diabetis mellitus tipus 2 generalment són d’aparició lenta, menys manifesta i progressiva i, per tant, costen més d’identificar. De fet, la diabetis mellitus tipus 2 pot passar desapercebuda durant força temps, cosa que en dificulta el diagnòstic i el tractament precoços. "Els malalts poden passar anys amb una hiperglucèmia sense símtpomes. De vegades la diabetis mellitus tipus 2 no es diagnostica fins que apareix alguna complicació, és a dir, alguna malaltia secundària, el desencadenant de la qual està relacionat amb la diabetis", explica l’educadora Maite Valverde.

Tant en un cas com en l’altre, però, els professionals sanitaris poden determinar l’existència de la diabetis, mitjançant les anàlisis adequades. Per detectar la presència de la malaltia es pot fer un examen de glucèmia, una prova de tolerància a la glucosa oral o un test d’hemoglobina A1c.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top