Publicitat
Espai solidari

“He anat aprenent moltes coses que desconeixia” 

El Francesc Valls, resident a Can Palet, té 70 anys. Es va fer soci de l’Associació de Diabetis Catalunya (ADC) l’any 2013, després que li detectessin que té diabetis.

Quin tipus de diabetis té?
Tinc diabetis mellitus tipus 2. Fa gairebé set anys em vaig fer una anàlisi rutinària. Quan vaig anar a buscar els resultats el metge feia una cara estranya i vaig preguntar què passava. Em va dir que no calia preocupar-me però que era diabètic i em va receptar unes pastilles. Tot i això, vaig anar a veure un especialista que em va dir que controlant l’alimentació, fent cinc àpats al dia i exercici de forma regular n’hi havia prou.

Així doncs, no ha pres mai medicació per a la diabetis?
No. Amb la dieta i l’activitat física en tinc prou per controlar la glucèmia. Cada sis mesos em fan una prova i de moment tot surt bé. Tinc dos fills. Un d’ells es va fent anàlisis i sembla que no és diabètic, però l’altre no en vol sentir a parlar.

Com va conèixer l’ADC?
Quan em van diagnosticar la diabetis, vaig anar a veure una especialista que em va orientar molt bé. Tot i això, vaig pensar que a Terrassa devia haver-hi alguna associació de persones diabètiques. Vaig trobar l’ADC i me’n vaig fer soci. Et donen material, t’assessoren… Està molt bé.

Quins serveis utilitza?
Els tallers, les conferències, el material, l’assessorament… Una mica de tot.

Què ha après gràcies a l’associació?
A controlar més i millor la malaltia. A través dels tallers i les xerrades he anat aprenent moltes coses que desconeixia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top