Uns 8.000 llocs de treball per cobrir

Segons Faconauto, els concessionaris tenen moltes dificultats per completar les plantilles
Des de la patronal es plantegen l'establiment de polítiques d'atracció de talent jove i femení
Sergi Estapé
23 d'octubre de 2023

Els concessionaris d’automoció s’estan trobant amb la dificultat de completar les plantilles per tal de cobrir les necessitats operatives. Segons la patronal dels concessionaris Faconauto, en l’actualitat hi ha més de 8.000 llocs de feina vacants. Aquesta entitat ho ha detallat al VI Observatori de la Postvenda Oficial, amb l’asseveració que un concessionari mitjà necessita incorporar actualment al voltant de quatre empleats a la seva plantilla.

Per àrees d’activitat, la més castigada per aquesta situació és la postvenda, ja que els tallers necessitarien cobrir al voltant de 6.000 vacants, Concretament, 3.000 a mecànica, 2.000 a carrosseria i 1.000 a l’àrea de pintura. Es tracta d’una problemàtica que està afectant encara menys les àrees de vehicle usat, de vehicle nou i administració, tot i que que les vacants en aquests àmbits rondarien les 2.000.

Segons Faconauto, entre els factors que més dificulten la selecció i la contractació hi ha “l’escassetat de professionals o la gran competència existent entre els concessionaris mateixos a l’hora de captar talent”. En especial, l’àrea de la postvenda s’enfronta a diversos desafiaments, entre els quals destaca la caiguda de l’atractiu del sector per als joves, “cosa especialment visible en el cas dels vehicles industrials i maquinària agrícola”, apunten des de la patronal dels concessionaris. “La xarxa de concessionaris s’enfronta a la dificultat afegida d’una imatge desvirtuada del taller”, afegeixen.

Per la seva banda, Faconauto ha indicat que una altra de les dificultats és que calen treballadors amb un alt nivell d’especialització i habilitats en matèria de comercialització de productes. “És indubtable la dificultat d’atreure i retenir el talent, cosa que es tradueix en un important nivell de rotació”, manifesten.

Atracció de talent jove

Entre les possibles mesures que s’han plantejat des d’aquesta patronal dels concessionaris per fer front a aquests obstacles hi ha l’establiment de polítiques d’atracció de talent jove i femení per poder comptar amb aquesta professionalització.

A més, es parla de la necessitat d’actualitzar els continguts de la formació professional amb titulació oficial, especialment a l’àrea de postvenda i vehicle d’ocasió, així com fer una aposta per la formació dual i per contractes de formació que permetin incorporar aturats de manera immediata a la vida laboral.

Per fomentar la contractació de professionals en formació dual, la patronal d’aquest sector, fa una proposta, i és que s’estableixi un sistema d’incentius per a les empreses en matèria de seguretat social i salari.

També et pot interessar

Diari de Terrassa, el diari dels terrassencs.
Telèfon: 93 728 37 00

Redacció: ciutat@diarideterrassa.com

Publicitat: anuncis@diarideterrassa.com

Administració i subscripcions: administracio@diarideterrassa.com

Carrer Puig Novell,14, baixos. 08221 – Terrassa

Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

Amb el suport de: