Publicitat
Terrassa

“No veig símptomes que l’economia s’estronqui”

Ramon Tremosa, conseller d’Empresa i Coneixement, presenta a Terrassa el seu llibre “Catalunya, potència logística natural. L’Estat contra el mercat”

El conseller Tremosa, davant l’audiència de la llibreria Cinta / Alberto Tallón

Ramon Tremosa va escriure el juliol de 2020 el seu llibre “Catalunya, potència logística natural. L’Estat contra el mercat”, un tractat optimista sobre el futur de l’economia catalana en què, deu mesos més tard i ara ja com a conseller d’Economia i Coneixement, “em vaig quedar curt. Si ara hagués de refer el llibre aniria més enllà”.

El conseller admet que la seva és una croada personal contra “l’interès de la premsa de Madrid per difondre la decadència de Catalunya, parlant de fuita d’empreses, i la propaganda d’Estat que busca desmoralitzar els catalans”.

Els números de l’economia catalana, afirma el conseller, desmenteixen el clixé. “De 2010 a 2019 Catalunya va passar de tenir 3 mil multinacionals a 8.900. El ‘procés’ no ha aturat l’economia catalana.”

El 2019, abans de la pandèmia, “el PIB català era el més alt de la història, per sobre de Finlàndia i Dinamarca, i teníem el millor nivell d’ocupació, 650 mil pimes i 19 milions de turistes que gastaven 20 mil milions d’euros”. Després, la revolució digital, afirma Ramon Tremosa, ha projectat encara més el potencial econòmic de Catalunya.

Avui, quan la pandèmia remet, deixant un rastre d’incerteses, el conseller sosté que Catalunya manté el pols. “No veig símptomes que la vitalitat catalana s’estronqui”, ha dit davant l’audiència de la llibreria Cinta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
“No veig símptomes que l’economia s’estronqui”
To Top