Publicitat
Terrassa

La Fiscalia investiga els contractes culturals d’Amadeu Aguado

L’Ajuntament dóna trasllat al Ministeri Fiscal d’una carta que acusa l’exregidor d’afavorir el seu nebot

Amadeu Aguado, ex regidor de Cultura / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Foc creuat a l’Ajuntament. La Fiscalia de Terrassa ha obert diligències d’investigació sobre l’adjudicació de contractes a l’empresa Gestió i Assessorament d’Actes Culturals S.L. (GAAC) entre els anys 2007 i 2019 i sobre les subvencions a “La Xarxa” en el mateix període.

Ho fa després que els serveis jurídics de l’Ajuntament de Terrassa hagin traslladat al ministeri fiscal una carta de Sergio Martín Rodríguez (Màgic Sergio) en la que aquest acusa l’exregidor socialista Amadeu Aguado d’haver contractat “sol i exclusivament” l’empresa GAAC quan era regidor de Cultura. El gerent de la societat, denuncia Sergio Martín, és Ricard Torrens Aguado, nebot del regidor del PSC.

La Fiscalia de Terrassa ha confirmat a Diari de Terrassa que va rebre la notificació municipal el 28 d’abril i que ha obert diligències. El cas ja ha estat assignat a una fiscal de l’equip egarenc, que serà l’encarregada d’investigar els fets. El ministeri públic iniciarà els dies vinents la instrucció i demanarà a l’administració local la documentació corresponent als contractes objecte de la denúncia.

Investigació interna
En paral·lel, l’Ajuntament de Terrassa està revisant els expedients de contractació de GAAC i les subvencions a “La Xarxa”. Un decret d’alcaldia ha ordenat l’obertura d’un “període d’informacions i actuacions prèvies d’anàlisi i revisió dels expedients de contractació” a aquestes empreses, com adjudicatàries dels contractes d’espectacles infantils a la ciutat.

La investigació municipal la durà a terme l’àrea d’Economia, Finances Serveis Generals i Govern Obert, amb el republicà Isaac Albert al capdavant.

Tensió política
La investigació dels contractes dels espectacles infantils en l’època del regidor socialista Amadeu Aguado arriba en un moment de màxima tensió política entre el govern de la ciutat i especialment la formació majoritària, Tot per Terrassa, amb el primer partit de l’oposició, el PSC.

L’executiu acusa els socialistes d’haver filtrat un informe de la síndica que acusa l’actual regidora de Cultura Rosa Boladeras d’haver violat el Codi Ètic municipal en el contracte del festival de poesia Elixir, dirigit per la seva cosina.

El cas va esclatar a partir d’una denúncia anòmina a la Bústia Ètica municipal i ha donat peu a un procés crispat d’investigació interna que va culminar la setmana passada amb l’obertura d’un expedient municipal i la petició, per part del PSC, del cessament de Boladeras,

En aquest context arriba la carta del Magic Sergio contra la gestió d’Amadeu Aguado. La remet directament a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que un cop llegides les acusacions ha engegat la maquinària municipal. Amb un decret encarregant al seu soci que obri una investigació interna i als serveis jurídics que posin el cas en coneixement de la Fiscalia.

A la carta remesa a l’alcalde, Sergio Martín Rodríguez explica que des de fa 8 anys està al capdavant una empresa, Plus Arts, dedicada a les activitats infantils i familiars. “Des de fa molts anys a Terrassa només contracteu a l’empresa GAAC -li diu el Magic Sergio a l’alcalde- per realitzar absolutament tots els actes i festes”, circumstància que “té un motiu molt clar, doncs AmadeuAguado (regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa des de 2007) és familiar proper de Ricard Torrens Aguado, gerent i propietari de l’empresa GAAC”. És per això, continua l’artista, “que sol i exclusivament contractaven (i segueixen contractant) els serveis de GAAC per a la realització de tots els actes”.

La carta, en la que Martín explica que va treballar a GACC i reprodueix suposades converses personals amb la direcció de l’empresa, ha estat remesa a Fiscalia, que amb tota probabilitat citarà a declarar al denunciant.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top