Publicitat
Terrassa

L’expedient a Rosa Boladeras arrenca demà al ple

En una sessió d’alt voltatge polític, el Consistori aprovarà l’inici de l’expedient sancionador contra la regidora de Cultura

Govern i oposició voten demà en ple ordinari l’inici de l’expedient sancionador contra la regidora Rosa Boladeras. Serà l’únic gest en el qual coincidiran, enmig d’una polèmica que fa dies tensa el clima polític i que ha esclatat aquesta setmana amb la petició del cessament de la regidora de Cultura per part del PSC.

El tema arriba al ple amb dos informes sobre el cas. El primer el va emetre la síndica de Terrassa, Isabel Marquès, arran d’una denúncia anònima a la Bústia Ètica. La defensora de la ciutadania conclou que Boladeras va incomplir dos articles del Codi Ètic quan va impulsar la contractació del festival de poesia Elixir, sense que haguessin passat dos anys de la seva vinculació, i quan no es va abstenir de participar en el procés, donat que el festival el presidia la seva cosina.

El segon informe l’emet el secretari municipal. El funcionari entén que Boladeras va incomplir l’article 15 del Codi Ètic per no abstenir-se de participar en el procediment de contractació amb una familiar, conducta que comportaria una “infracció lleu”. Pel que fa al procés de contractació, el secretari afirma que Boladeras no va influir en el procés perquè “una cosa és promoure” un expedient “i una altra cosa diferent és aprovar-lo i adjudicar-lo”. L’informe conclou que la contractació del festival elixir es va fer “d’acord amb la legislació de contractes del sector públic”.

El procediment donarà 10 dies a Boladeras per comparèixer i tornarà al ple per votar la resolució. A la sessió de demà, PSC i CS esmenaran el dictamen disconformes, entre altres aspectes, amb la proposta del govern que l’òrgan instructor sigui la secretaria municipal.

La nova seu d’AVAN i les vacunes

El ple de demà porta a votació una llarga llista de projectes i, un cop acabada, donarà pas al ple extraordinari sobre les vacunes sobrants del CST. Ciutadans i PSC han forçat la sessió per la negativa de l’alcalde i del president del consell de govern del CST, Jordi Labòria, a respondre a les seves preguntes. Abans del ple extraordinari, el Consistori votarà el pla especial de la Masia Ègara, la compra de 14 nous autobusos, la cessió gratuïta de la nau Pont Aurell i Armengol a AVAN, Associació Vallès Amics de la Neurologia, i la donació a la ciutat del fons cinematogràfic de Jordi Tomàs. En el torn de participació ciutadana, el Col·lectiu Sobirania i Salut Terrassa, intervindrà per demanar una moratòria en el desplegament del 5G a la ciutat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’expedient a Rosa Boladeras arrenca demà al ple
To Top