Publicitat
Terrassa

Les reunions continuaran limitades a sis persones

[Efe]

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la limitació de les reunions a sis persones i el 50% d’aforament en els actes religiosos i cerimònies civils que planteja el Govern per controlar el coronavirus un cop decaigui l’estat d’alarma el 9 de maig.

La sala contenciosa administrativa del TSJC, d’acord amb el criteri de la Fiscalia, ha donat llum verda aquest divendres a les restriccions de la Generalitat que necessiten aval judicial perquè afecten drets fonamentals.

Després de reconèixer que la Generalitat “ha acreditat la legalitat, la necessitat, la idoneïtat i la proporcionalitat” de les mesures proposades, la sala dona per bones les restriccions per entendre que tenen una “lleugeríssima repercussió” en els drets fonamentals de reunió i llibertat religiosa. Una autorització que potser “no hauria resultat possible en cas d’haver-se tractat de mesures restrictives de més profunditat”, afegeix l’acte, que recorda que la llei sobre llibertat religiosa ja preveu com un dels límits per a l’exercici d’aquest dret la “salvaguarda de la salut”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top