Publicitat
Terrassa

Els terrassencs d’entre 40 i 44 anys ja poden demanar cita per vacunar-se

El Departament de Salut obre la vacunació a aquesta franja d’edat

Publicitat

Els egarencs que tenen actualment entre 40 i 44 anys ja poden demanar cita prèvia per vacunar-se contra la Covid-19. La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest dijous al matí que obren la vacunació a ciutadans d’aquesta franja d’edat, la dels nascuts entre 1977 i 1981, després que, des del dilluns de la setmana passada, ja s’estigui immunitzant de forma generalitzada als de 45 a 49 anys.

En una roda de premsa telemàtica, Cabezas ha anunciat l’ampliació de la vacunació a la franja inferior del grup de 40 anys i ha demanat a aquests ciutadans que s’immunitzin. “En la quarantena, la Covid pot ser una malaltia greu” i s’ha observat durant la pandèmia que “poden ingressar a la UCI”, per la qual cosa és “importantíssim que es vacunin”, ha destacat.

Es pot demanar cita a vacunacovidsalut.cat per vacunar-se a punts massius o a centres d’atenció primària, tot i que paral·lelament també s’aniran enviant SMS de convocatòria de manera progressiva.

Pel que fa a la situació de la vacunació a Catalunya, Cabezas ha avançat que aquest dijous al migdia ja s’haurà arribat als 5 milions de dosis administrades arreu del país, el que suposa gairebé el 90% de les que han arribat. “Tot plegat és resultat de l’esforç tant important que està fent tot el sistema de salut català. La setmana passada va ser la que, fins ara, més vacunes hem posat, però en volem més”, ha emfatitzat Cabezas abans d’indicar algunes altres dades assolides: que el 87,8% de les persones de 60 o més anys han iniciat la vacunació, el que també succeeix amb el 82,8% de les persones de 50 o més anys. Per grups de vacunació, Cabezas ha destacat, per exemple, que ja s’hagi arribat al 50,6% de segones dosis en treballadors essencials –per a la qual majoritàriament escullen AstraZeneca-.

Publicitat
Els terrassencs d’entre 40 i 44 anys ja poden demanar cita per vacunar-se
To Top