Publicitat
Terrassa

Nou programa per impulsar l’obertura de comerços

“Emprèn el teu comerç a Terrassa!” formarà emprenedors per dotar-los d’eines que els ajudin en el seu projecte

Publicitat

L’Ajuntament de Terrassa inicia el programa “Emprèn el teu comerç a Terrassa!“, adreçat a persones emprenedores que volen obrir un nou comerç a la ciutat. Aquesta iniciativa de l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat busca formar emprenedors en l’àmbit del comerç local, així com tutoritzar-los i acompanyar-los en les primeres fases del seu nou projecte. D’aquesta manera es pretén dotar d’eines a les persones emprenedores, que han viscut una situació molt complicada derivada de la pandèmia de la Covid-19, a la vegada que es fomenta el teixit comercial de la ciutat de Terrassa.

El programa va dirigit a persones amb nocions de negoci en el sector del comerç i a aquells comerços de recent creació, amb l’objectiu de millorar les competències dels emprenedores en el sector a través de processos de formació, networking i tutorització.

Pep Forn explica que amb aquest programa es vol aconseguir que “en el moment que les persones vulguin obrir un comerç, ho facin amb unes eines que els permetin encarar la seva activitat en les millors condicions possibles”. Per aquest motiu, s’ha dissenyat un programa on es tractaran temes d’especial rellevància per al comerç local, adaptat a les dinàmiques actuals, com la digitalització del comerç, l’adaptació als nous hàbits de consum i els elements de valor del comerç de proximitat davant un mercat amb presència de grans plataformes de comerç online. Es pretén que els participants programa puguin aprofitar les potencialitats dels seus negocis i afrontar de manera més eficient els reptes que té avui el petit comerç.

Els continguts del programa, així com les formacions, s’han dissenyat i organitzat de manera conjunta entre el Servei Municipal de Comerç i el Servei d’Emprenedoria i Economia Social.

Els continguts de la formació es divideixen en 3 blocs principals, amb una durada aproximada d’entre una i tres sessions per a cada un:

Bloc 1. La innovació i el valor del comerç de proximitat. Finançament
Es tractarà la innovació en el comerç minorista i la importància de diferenciar-se de la competència, així com donar pautes per potenciar i posar en valor el comerç de proximitat. També es donarà informació sobre com finançar els projectes centrats en el comerç.

Bloc 2. Clientela i estratègia de diferenciació
En aquest bloc la formació es centrarà en conèixer la futura clientela a la que es dirigirà el nou comerç i la millor manera de comunicar el que s’oferirà.

Bloc 3. Digitalització del comerç. E-commerce. Networking
Aquest últim bloc servirà per explicar com digitalitzar el comerç, quines eines es poden fer servir i s’exposaran exemples de comerços que serviran de guia a les persones participants.

A més, també es realitzarà una sessió de networking entre les persones assistents a les diverses formacions, que els dotarà d’eines i pautes per col·laborar i posar en valor els seus respectius negocis.

Un cop finalitzada la formació, es podrà accedir a un acompanyament personalitzat, realitzat des del Servei d’Emprenedoria i Economia Social, i també es seleccionaran algunes idees de negoci i projectes emprenedors entre les persones assistents a totes les formacions per tal que puguin accedir a una tutorització especialitzada que combinarà assessorament i coaching.

El programa ha estat pensat per millorar diferents competències necessàries per obrir un negoci en el sector del comerç local i, tot i que es recomana participar en la seva totalitat, també és possible fer la inscripció parcial per als diferents blocs temàtics. La participació és gratuïta i es realitzarà entre els dies 6 i 15 de juliol. Les inscripcions ja estan obertes a  https://www.terrassa.cat/formacio-emprenedoria, tot i que les places són limitades i s’atorgaran per ordre d’inscripció.

Publicitat
Nou programa per impulsar l’obertura de comerços
To Top