Publicitat
Terrassa

Usuaris i personal d’FGC decidiran en què s’invertiran 300.000 euros

Fins a l’11 de juliol es poden votar els projectes finalistes dels primers pressupostos participatius de Ferrocarrils

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obert el procés per sotmetre a votació pública els projectes a on es destinaran els primers pressupostos participatius de la companyia.

Els projectes, que es poden consultar i votar a través del portal de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya, han sorgit d’un procés participatiu que va començar el mes d’abril on tot el personal d’FGC va poder presentar les seves propostes per destinar una part del pressupost d’inversió de la companyia.

Concretament, Ferrocarrils posa a disposició d’aquest procés participatiu una partida màxima de 300.000 euros que es destinarà a l’execució de les propostes que surtin escollides.

Les actuacions en què s’invertirà seran de dos tipus: s’escolliran propostes d’àmbit intern de Ferrocarrils, amb una incidència directa en el personal, i propostes per executar millores en el servei que ofereix la companyia a la ciutadania. Així, les propostes d’àmbit intern poden ser votades per les persones que treballen a Ferrocarrils, mentre que les propostes d’àmbit extern poden ser votades per tota la ciutadania major de 16 anys.

/ FGC

El procés de votació estarà obert fins a l’11 de juliol. Tot seguit, es realitzarà l’escrutini dels resultats per conèixer les propostes guanyadores, que se seleccionaran en funció del nombre de vots obtinguts i de l’encaix dins les partides econòmiques destinades per a cadascun dels àmbits.

Per vetllar pel correcte desenvolupament de tot el procés, així com per valorar la viabilitat de les diferents propostes, s’han format dues comissions, de coordinació i validació, formades per representants de diferents àrees de la companyia així com per personal d’un gabinet auditor extern.

Reciclar té recompensa

Paral·lelament a l’inici d’aquest procés participatiu, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en col·laboració amb l’organització ambiental Ecoembes, ha implantat sis noves màquines RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que recompensa per reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes a les estacions de tren.

Segons ha informat Ecoembes en un comunicat, a partir d’aquest dilluns els ciutadans podran obtenir recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes a les màquines de reciclatge instal·lades a les estacions de Cornellà Riera, Sant Boi, Terrassa Estació del Nord, Terrassa Nacions Unides, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord.

Aquestes noves màquines s’uneixen a les 15 ja instal·lades l’any passat en les estacions de Provença, Terrassa Rambla, Plaça Espanya, Vallparadís universitat, Martorell Central, l’Hospitalet, Universitat Autònoma, La Creu Alta, Sabadell Plaça Major, Can Feu Gracia, Sarrià, Plaça Catalunya, Almeda, Igualada i Manresa Baixador. En total, són ja 19 les estacions que compten amb aquestes màquines que recompensen el reciclatge.

/ FGC

Per fer ús de les màquines de RECICLOS, els usuaris solament han de registrar-se a la webapp (app.reciclos.com), dipositar totes les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en una màquina de RECICLOS i escanejar el QR que mostrarà la màquina. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses disponibles, com és, en el cas de les màquines de les estacions de Ferrocarrils, col·laborar amb el Banc d’Aliments de Catalunya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Usuaris i personal d’FGC decidiran en què s’invertiran 300.000 euros
To Top