Publicitat
Terrassa

El CST, premi Best Spanish Hospital en patologies femenines

Ha estat reconegut com a el segon millor hospital d’Espanya en la categoria “patologies femenines”

Un nou reconeixement per a l'excel·lència professional del Consorci Sanitari de Terrassa

La Fundació Althaia, una entitat sanitària concertada sense ànim de lucre, ha guanyat per segon any consecutiu el Premi Best Spanish Hospitals (BSH) al millor hospital espanyol general en la categoria “Patologies de la dona”. La segona i tercera posició en la categoria de “Patologies femenines”, que va considerar a 30 hospitals de referència de tot el país, ha estat per al Consorci Sanitari de Terrassa (Vallès Occidental) i l’Hospital del Mar respectivament.

Els premis, organitzats per la consultora Higia Benchmarking i la companyia Asho, mesuren l’excel·lència hospitalària a través de més de 250 indicadors d’eficiència, adequació i qualitat assistencial, i s’estructuren en deu categories diferents segons els processos clínics que utilitza cada hospital.

La categoria “Patologies de la dona” té en compte el treball dels professionals en els processos de gestió clínica d’afeccions relacionades amb la biologia femenina, com els parts, els prolapses genitals i la displàsia de coll uterí, vagina i vulva, o les intervencions quirúrgiques en els càncers de mama i úter.

Els principals paràmetres metodològics que han tingut en compte els organismes i que han estat validats per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), són l’estada mitjana de cada pacient, les cirurgies sense ingrés, les complicacions intrahospitalàries, els reingressos urgents clínicament relacionats, la mortalitat i el nombre de cesàries en parts no complicats.

El veredicte del procés, en el que van participar un total de 122 hospitals públics i privats, un 16% més que en l’edició de l’any passat, es va donar a conèixer en una cerimònia que es va celebrar a Sevilla la setmana passada.

Catalunya se situa així com la comunitat més premiada amb un total de 29 centres reconeguts.

Segons la fundació, els bons resultats d’Althaia són un reflex de la qualitat de l’atenció que presta la institució a les malalties que poden patir les dones, una tasca liderada pel servei de Ginecologia i Obstetrícia, en col·laboració amb els serveis de Cirurgia general i Cirurgia plàstica.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El CST, premi Best Spanish Hospital en patologies femenines
To Top