Publicitat
Terrassa

Terrassa assaboreix la tardor amb la XV Fira del Bolet

La plaça del Triomf s’ha omplert de 40 parades de més de 50 varietats de bolets, una aula micològica i degustacions de plats típics de tardor

És la XV edició de la Fira del Bolet a Terrassa / Lluís Clotet

Ben entrada la tardor, és època de bolets, i, com cada any, la Fira del Bolet arriba a Terrassa. Enguany n’és la XV edició, emmarcada dins la nova campanya de la Tardor de Cuina i Bolets que aquest matí ha reunit centenars d’egarencs a la plaça del Triomf, al costat del Mercat de Sant Pere, per assaborir i aprendre sobre les diferents varietats de bolets que podem trobar a Catalunya.

FOTOS | XV Fira del Bolet de Terrassa

La Fira ha ofert demostracions d’elaboracions de plats amb presència de bolets des de tradicionals fins a exòtics, com la gyoza de rovellons, a més de 40 parades de botigues especialitzades en més de 50 varietats de bolets de proximitat i tòfones arreu del territori català que han venut els seus productes a preus assequibles.

“Venem cep deshidratat, múrgola, camasec, camagroc, rossinyol, aldareix, muixarnó en sec, i en fresc tenim rovelló, trompeta, llenega, rossinyol i camagroc. El fredolic ja s’ha acabat, tenim molta demanda” ha afirmat la Marta Gómez, de la botiga monbolets, de Berga, satisfeta amb les vendes del matí. Tot i que el bolet ha estat el protagonista indiscutible de la jornada, els egarencs que passejaven per la fira també podien adquirir altres productes de tardor com castanyes, hortalisses i formatges.

El Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, amb l’ajuda de l’alumnat del cicle formatiu d’hostaleria de l’Institut Cavall Bernat i l’Escola de Turisme del Vallès, ha cuinat en directe plats i tapes amb aroma de tardor i bolets, com un risotto de ceps, xampinyons, trompetes de la mort i rossinyols i una botifarra de rovellons, escalivada i anxova i Sant Llorenç per a degustar.

L’Aitor Ricard, alumne de Terrassa del cicle formatiu d’Hostaleria mencionat, està satisfet de participar a la Fira, i que aquesta es celebri a la ciutat: “Està bé venir a les fires i conèixer més enllà de comprar menjar al supermercat. Serveix per donar a conèixer empreses petites i cooperatives i estar més en contacte amb la realitat”, ha declarat, mentre remenava el risotto.

A banda de gaudir dels bolets un cop a la boca, és important saber distingir quins són bons per la salut i quins són verinosos. A l’Aula micològica de la Fira, el reconegut biòleg i expert en bolets Daniel Siscart ha ofert consells al públic sobre la importància de parar atenció a la mida, el color, l’olor, les làmines i el tacte del bolet abans de consumir-lo.

“El bolet és un element en ocasions oblidat, però pot donar molt de joc a la nostra dieta. És important, però, fugir dels trucs populars a l’hora de collir bolets, com esperar unes hores aviam si produeixen efectes adversos. Hi ha alguns bolets que produeixen efecte al cap de set o vuit hores, quan arriben al fetge. El bolet només es pot consumir si es té claríssim que no és perillós per a la salut”, ha explicat, davant d’un seguit de bolets de tots els estils i mides catalogats amb etiquetes de “comestible” o “no comestible”, entre els quals hi havia alguns al·lucinògens de vius colors.

Per amenitzar la Festa, l’entitat cultural La Papallona de Sant Pere ha ofert música en directe i actuacions pensades per als més petits.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa assaboreix la tardor amb la XV Fira del Bolet
To Top