Publicitat
Terrassa

Ciutadania i entitats podran proposar edificis a protegir

L’Ajuntament de Terrassa obre una consulta pública per ampliar l’inventari de patrimoni cultural i arquitectònic de
Terrassa

La fàbrica tèxtil J.M. Duran, al carrer de Prat de la Riba, és un dels monuments que està previst incorporar / Lluís Clotet

L’Ajuntament de Terrassa convida la ciutadania, les entitats i les associacions a opinar sobre el futur nou inventari del patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat. El consistori obre una consulta pública que estarà activa fins al 15 de gener del 2022 amb l’objectiu de recaptar opinions per compartir visions i idees sobre els béns i elements que han de formar part de l’inventari, i evitar que tots aquells que tinguin algun valor, desapareguin.

Ciutadans i entitats hi podran participar a través de la plataforma municipal Participa a Terrassa o assistint a les sessions informatives que se celebraran les properes setmanes en els set districtes de la ciutat:

 • Dia: 29 de novembre. Districtes 5 i 6
  Hora: 18.30 h – 20 h
  Lloc: Centre Cívic President Macià (rambla de Francesc Macià, 189).
 • Dia: 1 de desembre. Districtes 1 i 4
  Hora: 18.30 h – 20 h
  Lloc: Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (avinguda d’Àngel Sallent, 55)
 • Dia: 13 de desembre. Districte 7
  Hora: 18.30 h – 20 h
  Lloc: Casal Cívic de Can Parellada (carrer d’Amèrica, 33)
 • Dia: 14 de desembre. Districtes 2 i 3
  Hora: 18.30 h – 20 h
  Lloc: Centre Cívic Alcalde Morera (plaça de Can Palet,1)

Poden participar en aquest procés totes les persones majors de 16 anys, les entitats que estiguin inscrites al Registre Municipal d’Entitats i Associacions Ciutadanes (RMEAC) i els col·lectius inscrits en el Registre Municipal de Participació Ciutadana (RMPC).

Per facilitar la consulta, l’Ajuntament ha elaborat un mapa interactiu vinculat a la modificació puntual del POUM per ampliar l’inventari de béns patrimonials a Terrassa. A banda de ser una eina informativa, la ciutadania també pot fer les seves aportacions. L’enllaç per accedir-hi és https://emap.terrassa.cat/mapGIS/?modul=avncat.

L’Ajuntament assegura que totes les propostes seran estudiades i revisades per comprovar la seva adequació i possibilitat que siguin incorporades en el text normatiu que s’està elaborant, si són tècnicament i legalment viables.

L’art urbà serà patrimoni protegit

Publicitat
To Top