Publicitat
Pas de peatons Avinguda de Béjar Carrer Consell de cent Nebridi Aróztegui
Terrassa

Passos de vianants insegurs a Can Tusell

Els veïns reclamen millores a l’avinguda de Béjar

Tram on els veïns reclamen una actuació municipal / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“Es parla  molt d’accessibilitat però aquest pas de vianants es caracteritza per tot el contrari”, posa de manifest una dirigent veïnal de Can Tusell. Els passos de vianants als quals es refereix estan situats a l’avinguda de Béjar, a la cantonada amb el carrer del Consell de Cent, i els veïns denuncien que són un perill per a la seguretat, i per moltes raons: no tenen pas deprimit, no estan ben senyalitzats i els vehicles passen per allà  a molta velocitat. Aquest és un tram molt usat cada dia per escolars.

En el costat sud, en el trajecte del pas a la vorera hi ha una bústia, un fanal, un senyal de trànsit i un arbre. La senyalització que adverteix enlaire de la presència del pas de vianants als conductors es veu poc, segons denuncia l’associació de veïns. La vorada no està rebaixada com és de rebut per facilitar el pas de persones discapacitades i carros de nen, ni en en el costat sud ni en el nord, al costat de la plaça de Can Tusell.

“Ja vam donar el toc d’atenció quan el van construir, fa un parell d’anys”, assegura l’entitat, que proposa la instal·lació de bandes reductores de velocitat. La zona és d’especial sensibilitat quant a seguretat viària. A uns pocs metres està l’Escola Font de l’Alba. Davant, l’Escola Lumen. A uns pocs centenars de metres, ja al Pla del Bon Aire, el col·legi Pere Viver.

Els passos de vianants d’aquest tram els usen cada dia desenes d’escolars i les seves famílies. I han d’anar amb compte. No és tasca fàcil travessar l’avinguda de Béjar per aquest sector sense semaforitzar, tenint en compte les velocitats a les quals passen per allà alguns vehicles que estan a punt d’entrar en la rotonda amb la carretera de Matadepera o l’acaben de deixar enrere.

 

Peticions similars

El govern municipal ha rebut les demandes veïnals i afirma que les reclamacions figuren en la seva llista de millores a realitzar. L’Ajuntament, però, diu que en altres sectors de la ciutat existeixen peticions similars i que, lamentablement, els recursos municipals són limitats. Per això, afegeix, va executant les obres en funció de les dotacions pressupostàries.

La senyalització del pas no es pot baixar, adverteix el govern, per la ubicació del gàlib. Ha d’estar on està per evitar desperfectes si passa per allà un camió. L’altura és la correcta des del punt de vista normatiu. En el tram hi ha altres cartells a mitjana alçada, per la qual cosa el Consistori considera que la visibilitat és òptima.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Passos de vianants insegurs a Can Tusell
To Top