Publicitat
Terrassa

Mi Compañero de Viaje arriba als 100 mil euros recaptats per investigar el càncer infantil i juvenil

L’associació de Terrassa ha assolit una xifra de recaptació rodona des de la seva posada en marxa l’any 2015. A més, l’entitat ha iniciat recentment un nou voluntariat hospitalari

L’entitat col·labora amb l’Hospital Vall d’Hebron

Mi Compañero de Viaje, associació solidària contra el càncer infantil i juvenil fundada per la terrassenca Andrea Martí i la matadeperenca Mireia Camats (que va morir el 2017), ha assolit un número rodó pel que fa als diners recaptats per a finançar projectes d’investigació oncològica des de la posada en marxa de la iniciativa, el maig de 2015: 100.000 euros.

“Ni en el millor dels nostres somnis podríem haver imaginat el que hem aconseguit”, assegura Martí, que se sent “molt orgullosa d’haver arribat fins aquí, i més, quan som una entitat molt petita que ha recaptat tots aquests diners amb la venda dels nostres propis productes solidaris (polseres, samarretes, dessuadores, clauers…)”. “Són petites aportacions que van sumant”, diu.

Amb aquesta recaptació, l’associació ha ajudat a finançar diversos projectes de l’Hospital Materno-Infantil Vall d’Hebron i l’Institut de Recerca de l’Hospital Vall d’Hebron (VHIR). L’entitat va començar col·laborant amb l’Abidal Foundation per finançar una beca de formació d’un metge per a la seva especialització en trasplantament hepàtic infantil, però quan van veure que l’associació començava a agafar envergadura, van decidir optar per projectes propis centrats en la investigació dels sarcomes pediàtrics, el càncer que van detectar a Camats.

Així, el projecte amb el qual col·labora Mi Compañero de Viaje actualment és el de Desenvolupament preclínic d’un nou compost anticàncer, basat en la inhibició dels correceptors de la via Hedgehog. En aquesta investigació en concret s’havien posat un objectiu de 25.000 euros, però juntament amb Vall d’Hebron han decidit ampliar la xifra a 25.000 euros més, així que els diners que recapti l’associació els pròxims mesos aniran també a aquesta recerca.

En paral·lel, l’entitat busca professionalitzar-se. “Ara porto l’associació jo amb l’ajuda de tres persones més que formen part de la junta, però només hi podem dedicar el nostre temps lliure. La intenció és donar estabilitat a tots els processos i tenir una estratègia més forta darrere”, explica Martí, que assegura que a mitjà o llarg termini li agradaria acabar convertint Mi Compañero de Viaje en una fundació.

L’any passat, l’entitat va començar a potenciar la branca de sensibilització amb l’exposició d’experiències de joves amb càncer a través de diversos materials didàctics a alumnes de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat i fa uns mesos han iniciat una prova pilot de voluntariat hospitalari a la Vall d’Hebron en què sis joves acompanyen altres joves amb càncer alguns matins i tardes a l’hospital. La crida de voluntaris, però, va rebre més de 150 sol·licituds i la intenció de Martí és poder estendre el servei a altres hospitals.

A més, l’entitat continua amb el grup d’ajuda a joves amb càncer, els primers dilluns de mes a Oncolliga Barcelona.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top