Publicitat
Terrassa

Més de 60 mil egarencs ja tenen la tercera dosi

A la ciutat, una de cada quatre persones té la pauta completa i la vacuna de reforç. Des d’ahir, el col·lectiu dels 30 a 39 anys ja pot demanar cita per a la tercera vacuna

La variant òmicron continua disparada / nebridi aróztegui

El ritme de vacunació contra la Covid s’intensifica a la ciutat, on en aquest moment un 25% de la població ja té la tercera dosi de la vacuna. És a dir, la pauta completa i la dosi de record. En concret, 63.113 persones. Hi ha 159.443 vacunats en segona dosi i 185.421 en primera dosi. La informació la recull el portal Dades Covid a data 13 de gener de 2021.

La dada coincideix amb l’anunci, ahir, de l’obertura de la vacunació amb tercera dosi a un nou col·lectiu. Els terrassencs que tenen entre 30 i 39 anys poden demanar des d’ahir divendres cita per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a través del web VacunaCovid. El Departament de Salut ha obert el calendari de la dosi de reforç per a totes les persones d’aquest col·lectiu d’edat, després que aquest dijous la Comissió de Salut Pública va donar llum verda a la tercera dosi per a tota la població major de 18 anys.

Catalunya havia fet justament aquesta petició a l’Estat i, un cop atesa, el departament ha decidit començar per la franja de 30-39. El Ministeri de Sanitat també va aprovar dijous reduir de sis a cinc mesos l’interval de temps que ha de passar per rebre la dosi de vacuna de reforç, d’acord amb com ho han fet altres països i tenint en compte els estudis científics que indiquen que l’efectivitat de la vacuna comença a disminuir entre els cinc i els sis mesos.

A Terrassa, la incidència de la variant òmicron continua disparada, amb nivells de contagis mai vistos en pandèmia. Entre els dies 4 i 10 de gener es van detectar 5.994 nous positius a la ciutat.
El risc de rebrot registra nivells altíssims a Terrassa (5.592), on la Rt, la velocitat de reproducció, es modera situant-se en l’1,17. Només quan baixi per sota de l’1 i es mantingui, la sisena onada començarà a anar en recessió.

En aquest, moment, el percentatge de PCR o test d’antígens positius a Terrassa és del 31,94%. És a dir, una de cada tres proves confirma un nou contagi. La mitjana d’edat dels positius a la ciutat és de 38,1 anys.

Pel que fa a la situació als hospitals, Mútua va reportar ahir 64 ingressos per Covid en planta i tres hospitalitzacions domiciliàries. A l’Hospital de Terrassa hi ha 66 pacients en planta i 3 a casa.
Pel que fa a l’UCI, ahir hi havia 11 pacients amb Covid a Mútua (5 a semi intensius) i 3 a l’Hospital de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Més de 60 mil egarencs ja tenen la tercera dosi
To Top