Publicitat
Solar carrer Fiñana
Terrassa

Veïns amb por pels incendis al Roc Blanc de Terrassa

Denuncien l’abandonament d’uns terrenys plens de vegetació

Terrenys objecte de la denúncia veïnal, al carrer de Fiñana / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Les rates ronden pel vast solar i surten al carrer a buscar menjar als voltants dels contenidors, però l’estat de descontrol de la vegetació en aquesta zona és tal que el problema de les rates es manté en segon nivell. El problema és la jungla, el combustible en què es transformen matolls, arbres i esbarzerars quan arriba el bon temps. El solar, llavors, que abasta milers de metres quadrats, esdevé un polvorí. “Cada anys s’incendia”, diuen els veïns. Hi ha desenes d’habitatges que confronten amb aquest descampat del barri del Roc Blanc situat entre els carrers de Fiñana, de Nàpols i de Sicília, la C-58 i el terme de Viladecavalls.

El sector era conegut dècades enrere amb el nom d’Illes Perdudes. Llavors, aquest era un terreny de vinyes ordenat, lliure de matolls i malendreç. Des de fa anys, potser uns quinze, és una parcel·la descurada, desbordant de plantes, males herbes i arbres. Un d’ells, al costat del carrer de Fiñana, ha esdevingut un esquelet d’arbre després de la successió d’incendis.Perquè el problema real, urgent, és el dels incendis. Els veïns ho han denunciat en multitud d’ocasions. “Estic cansada d’acudir a l’Ajuntament per reclamar una solució”, diu Maria Dolors Férriz. Ella ha netejat moltes vegades el tros de solar que dona a una façana lateral de casa seva, per assegurar-se un tram de seguretat, però ja no té edat per a això ni té per què gastar-se els diners a endreçar la zona. “No pot ser”, afegeix.

No pot ser que cada any, quan arriba la calor, quan la vegetació s’asseca, tant ella com la resta de veïns estiguin neguitosos. No pot ser que la Maria Dolors es desperti a les nits perquè li ha semblat sentir el crepitar dels esbarzerars en flames o percebre olor de fum. I quan és veritat, que és cada any, repeteix, el foc avança amb celeritat, els arbustos convertits en pólvora.

Fins i tot serps

El problema arrenca al carrer de Fiñana i dona la volta fins a la frontera amb Viladecavalls, i pel carrer de Sicília, fins al camí que discorre al costat d’un supermercat en paral·lel a la carretera C-58, i la guinda la posa un canyar al carrer de Bailén. Hi ha oliveres deixades de la mà de Déu, i fustes i maons abandonats, i algunes bosses d’escombraries. “Hem vist serps en la vorera”, diu Maria Dolors.

Solar carrer Fiñana

Vista d’una part dels terrenys plens de vegetació / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El solar és en realitat una suma de solars amb diversos propietaris. El que dona al carrer de Fiñana està delimitat per una tanca metàl·lica oxidada, declinant, amb una porta sempre oberta. Alguns veïns porten allí als seus gossos i això és una sort per al veïnat, perquè els cans calciguen les herbes. Val més això que res.

L’última vegada que es va netejar la zona va ser fa uns tres anys. “Gairebé sempre coincideix amb les eleccions”, diu la Maria Dolors. L’Ajuntament ha fet neteja a vegades, però ho fa de manera subsidiària, perquè les parcel·les són privades. “Sabem que el Consistori no està obligat a actuar, però el veïnat està fart de la inseguretat. Hem presentat instàncies perquè ningú neteja això. És molt perillós. No es pot esperar que se succeeixin els incendis”, diu l’associació de veïns del Roc Blanc.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Veïns amb por pels incendis al Roc Blanc de Terrassa
To Top