Publicitat
Bombers Sang Terrassa Nebridi Aróztegui
Terrassa

Tots a donar sang al Recinte Firal de Terrassa

Gran festa solidària de Bombers i el Banc de Sang i Teixits

La presentació de la festa s'ha celebrat avui a l'Ajuntament / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Els bombers tenen previst un “rescat” per a dissabte que ve. Volen treure l’alcalde, Jordi Ballart, de l’interior d’un vehicle, com si hagués quedat atrapat dins del cotxe. L’alliberament formarà part d’una “gran festa“, ha deixat clar Xavi Casas, caporal de Bombers i membre de Bombers amb Cor. Aquest grup solidari i el Banc de Sang i Teixits han organitzat per a aquest dissabte un esdeveniment multitudinari, “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, per aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, quan baixen molt, gairebé un 25%, les reserves. L’objectiu a Terrassa es aconseguir més de 150 donacions. La festa se celebrarà al Recinte Firal de 10 a 14 hores i de 16 a 20.

Els organitzadors volen recuperar els temps perdut amb les activitats ajornades per la pandèmia i, sobretot, “remuntar les reserves abans de Setmana Santa”, ha reiterat Anny Jaramillo, hematòloga responsable del Banc de Sang i Teixits a Terrassa durant la presentació de la campanya, que s’ha dut a terme a l’Ajuntament fa uns minuts. La festa al recinte Firal coincidirà en temps i lloc amb un altre esdeveniment solidari, organitzat per grups de cultura popular per ajudar la població de La Palma, el que, segons els impulsors de la campanya, demostra una vegada més la suma d’esforços d’entitats terrassenques pels objectius solidaris. Els donants tindran una entrada diferenciada al recinte, sense pagament.

To festiu

Hi havia ganes “de recuperar el to festiu“, ha afegit Jaramillo. Aquesta és la vuitena edició de la iniciativa i és una edició “molt especial” pel que suposa de restabliment, tot i que tímid, de la normalitat.

La campanya es desenvoluparà a tot Catalunya durant un mes, fins el 16 d’abril. Dissabte que ve, Terrassa serà l’amfitriona “d’una cita ineludible, d’un acte de ciutat que ja forma part del calendari, que abans de la pandèmia “donava vida i mobilitzava a grans i petits”, que representa “el que és Terrassa” ha recalcat Mónica Polo, regidora de Salut.

“Donar sang és donar vida“, ha recordat Polo. A Terrassa es van realitzar l’any passat 11.500 donacions de sang. En el que portem del 2022, la xifra és de 2.000. “Una persona pot salvar tres vides”, ha conclòs l’hematòloga Jaramillo. Els interessats han d’inscriure’s en la web www.donarsang.gencat.cat. En aquests moments, ja hi ha 60 persones apuntades.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Tots a donar sang al Recinte Firal de Terrassa
To Top