Publicitat
Terrassa

Les escoles bressols de Terrassa augmenten l’oferta de places per a nens de 2 anys

L’oferta inicial d’Infantil 2 anys als centres municipals per al proper curs augmentarà en 60 places tot i que, en funció de la demanda registrada, l’increment podria arribar a ser de 80

L’Ajuntament de Terrassa augmentarà el curs vinent l’oferta de places d’Infantil 2 anys, coincidint amb la instauració de la gratuïtat de l’educació pública a partir dels dos anys, que serà efectiva per primera vegada el curs 2022-2023. L’oferta inicial d’Infantil 2 anys als centres municipals per al proper curs serà de 630 places, 60 més que aquest curs.

En funció de la demanda registrada, però, es podrien arribar a les 650. Tanmateix, cal tenir en compte que bona part de les places les ocuparan infants que aquest curs ocupen plaça d’Infantil 1 any.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha explicat que a Terrassa, només la meitat de les criatures de dos anys estan escolaritzades. “En alguns casos, potser és perquè les famílies opten per altres models de cura, però és evident que en molts altres casos estem parlant de famílies que no s’ho poden permetre per motius econòmics. La gratuïtat i l’augment de places tenen un objectiu comú: posar el servei a l’abast de tothom, perquè un servei públic que no estigui a l’abast de tothom és regressiu i segregador”, defensa.

L’Ajuntament assegura que contractarà el personal necessari el curs vinent en consonància amb aquest increment, ampliant les educadores i el personal de menjador. La gratuïtat de les places d’Infantil 2 anys es limitarà a la plaça d’escolarització, no als serveis complementaris com el d’acollida o el de menjador. No obstant això, es preveu un increment de la demanda del servei de menjador, que sí que comptarà com fins ara amb ajuts en els casos que els Serveis Socials així ho determinin.

Tarifació social per a Infantil 0 anys i Infantil 1 any

A banda de la gratuïtat per als infants de dos anys, a les places dels primers cursos s’aplicarà, igual que s’ha fet aquest curs, la nova tarifació social, que contempla preus diferents en funció del nivell d’ingressos de la família. També incidiran en el preu final condicionants com ara tenir dos o més fills al centre, membres de la família amb capacitats diverses, o el fet de ser família monoparental o nombrosa.

“L’aplicació de la tarifació social ha comportat automàticament un augment de matrícules i un augment de les hores que passa l’infant a l’escola, la qual cosa demostra que l’econòmica continua sent la barrera més potent per a l’accés a l’educació 0-3. La tarifació social i la gratuïtat de l’Infantil 2 anys són realment necessàries”, sosté Ciurana.

La preinscripció als centres 0-3 públics de Terrassa (11 escoles bressol municipals i tres llars d’infants de la Generalitat) es durà a terme del 9 al 20 de maig. La sol·licitud de preinscripció s’ha de fer telemàticament a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa. Prèviament, els centres organitzaran jornades de portes obertes presencials entre el 20 i el 28 d’abril.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Les escoles bressols de Terrassa augmenten l’oferta de places per a nens de 2 anys
To Top