Publicitat
Terrassa

El programa de foment de la lectura Lecxit triplica les parelles

Enguany 16 centres de primària s’han beneficiat de la iniciativa

Una imatge de l'acte de cloenda de l'edició d'aquest curs

El programa Lecxit, de foment a la lectura, ha tancat l’edició 2021-22 amb un increment notable del nombre de voluntaris. Hi han participat al voltant d’un centenar de parelles, gairebé el triple que en el curs anterior, que s’han anat trobant un cop a la setmana durant gairebé tot el curs, generant-se un vincle per afavorir un millor hàbit lector i una comprensió lectora més eficaç. A més, s’ha recuperat la presencialitat a les trobades, amb l’excepció d’alguna sessió telemàtica de forma puntual.

El programa, que forma part del Pla Educatiu d’Entorn de Terrassa, vol afavorir l’èxit educatiu de l’alumnat a través de la millora de la comprensió lectora. Consisteix en una sèrie regular de trobades d’un alumne de 4t de primària que necessita millorar la seva comprensió lectora i un voluntari que el tutoritza. La majoria de voluntaris són alumnes de secundària, tot i que també hi ha adults.

En aquesta última edició, les trobades van començar al novembre i van finalitzar el passat 2 de maig. Els centres de secundària que han aportat voluntaris han estat Les Aimerigues, Ègara, Goya, Martí, Montserrat Roig i Ramon Pont, que ja van participar a l’edició anterior, més Cavall Bernat, Creixen, Mont Perdut, Santa Eulàlia i Terrassa, que havien participat en edicions anteriors a la pandèmia i en aquest curs s’hi han reincorporat. Aquest increment ha permès ampliar el nombre de centres de primària beneficiats, que aquest curs han arribat a 16.

“Aquest programa representa una oportunitat tant per als infants de 4t de primària com per al voluntariat. Els infants amb dificultat per llegir, o que no en tenen l’hàbit, tenen una oportunitat per millorar una competència absolutament bàsica, imprescindible per a l’èxit educatiu i per a la vida, i les persones joves o adultes que els ajuden tenen una oportunitat de fer una cosa tan enriquidora com dedicar una part del seu temps als altres. Cada hora compartida per aquestes parelles els ha fet una mica millors, als uns i als altres”, assegura la regidora d’Educació, Teresa Ciurana.

Lecxit és un programa ideat per la Fundació Bofill que es desenvolupa a Terrassa des del curs 2009-2010, impulsat pels serveis d’Educació de l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El programa de foment de la lectura Lecxit triplica les parelles
To Top