Publicitat
Façana de MútuaTerrassa
Terrassa

Els reptes de l’anestèsia i reanimació en cirurgia toràcica, en una jornada de Mútua

El servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina Preoperatòria i del Dolor de l’HUMT organitza la primera jornada específica per abordar totes les singularitats en aquesta matèria

El servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina Preoperatòria i del Dolor de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) organitza aquest divendres la I Jornada d’Anestèsia i Reanimació en Cirurgia Toràcica amb la voluntat d’abordar els principals reptes i particularitats en aquest àmbit.

La benvinguda, prevista a l’Edifici Docent a les 8.30 hores, anirà a càrrec de la doctora Esther Calbo, directora assistencial de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT), i el doctor Marc Bausili, cap del servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina Preoperatòria i del Dolor de l’HUMT.

La conferència inaugural se centrarà en els principis de la formació d’anestèsia en el quiròfan de cirurgia toràcica i anirà a càrrec de la doctora Carmen Unzueta, anestesiòloga i referent en la matèria. A continuació s’abordarà el preoperatori, en termes de valoració preanestèsica i prehabilitació en cirurgia toràcica; l’intraoperatori (situació actual de la cirurgia toràcica, reptes i singularitats de l’anestèsia en l’esmentat àmbit i ventilació mecànica protectiva) i el postoperatori (analgèsia i complicacions en cirurgia toràcica).

La jornada també contempla la presentació de tres casos clínics interactius, els quals han estat compilats per part d’alguns dels ponents amb la voluntat que els participants puguin nodrir-se del coneixement compartit entre tots els professionals.

La darrera part de la sessió està reservada als tallers i la simulació. En aquest sentit es duran a terme dues simulacions conduïdes per professionals de l’HUMT així com dos tallers, un centrat en els dispositius de via aèria (tubs de doble llum i bloquejadors bronquials) i l’altre relatiu a la sonoanatomia de la paret toràcica (bloquejos i ecografia pulmonar).

Juntament a una quinzena de professionals de l’HUMT, hi intervindran experts de l’Hospital Clínic, l’Hospital Gregorio Marañón, el Parc de Salut Mar i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els reptes de l’anestèsia i reanimació en cirurgia toràcica, en una jornada de Mútua
To Top