Publicitat
Terrassa

Més de 35.000 persones visiten el patrimoni de Terrassa per la Fira Modernista

3.295 persones van participar de les rutes i visites guiades programades

Un total de 35.109 persones van visitar alguns dels diferents elements que configuren el patrimoni de la ciutat durant la Fira Modernista, que, segons destaca l’Ajuntament de Terrassa, va tancar amb un important nombre de visitants una edició, la dinovena, marcada per la gran afluència de públic, l’increment de les activitats programades, així com dels espais i de les entitats participants.

Un total de 13.116 visitants van passar per la Masia Freixa; 14.341, pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de
Catalunya; 4.639, per la Casa Alegre i 1.565, pel Castell Cartoixa de Vallparadís.

A més, 3.295 persones van participar a les diferents rutes i visites guiades organitzades durant la Fira. Un 55,97% eren de Terrassa, mentre que el 40,93% provenia de la resta de Catalunya, un 1,96% de l’Estat espanyol i un 1,14% de l’estranger.

L’Ajuntament explica que aquestes xifres són les registrades en els espais o activitats on es poden comptabilitzar els visitants, i no inclouen el flux de persones que al llarg de tot el cap de setmana han passat pels diferents espais de la Fira, destacant la gran afluència de persones registrat a punts com els tradicionals mercats d’alimentació i artesania o la plaça Vella, la Fira de Ciutats Modernistes del Raval o la Torre del Palau. A més, també destaca el nombre de visitants al Magatzem Pasqual Sala (actual seu de la Cecot), per on van passar 1.348 persones, la Casa Jacint Bosch amb 2.100 visitants durant les jornades de portes obertes de dissabte i diumenge, o el Teatre Principal, que va omplir l’aforament en tots els espectacles programats al llarg del cap de setmana.

“La Fira ha estat tot un èxit, amb un gran nombre de visitants arribats d’arreu que han pogut gaudir del nostre patrimoni, la nostra gastronomia, el nostre comerç i la nostra cultura. Desprès de dos anys molt complicats, la Fira ha tornat al lloc que li correspon, els carrers i places de la ciutat, consolidant-se com una de les eines més importants que tenim per projectar Terrassa a l’exterior”, destaca la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín.

“Enguany, s’han incrementat el nombre d’activitats, espais i també les entitats participants a la Fira, i hem vist els carrers de la ciutat més plens que en edicions anteriors. Hem incrementat l’oferta, ampliant horaris i activitats, hem reordenat els
espais, per tal d’evitar al màxim les aglomeracions. A partir d’aquest moment, comencem a treballar per preparar la de l’any vinent, amb la dansa com a protagonista, amb l’objectiu d’aconseguir fer una Fira Modernista encara millor”, diu, per la seva banda, el regidor de Turisme, Pep Forn.

Pel que fa al nombre de consultes als dos punts d’informació turística de la Fira, al Raval de Montserrat i al parc de Sant Jordi, se’n van rebre un total de 3.195. D’aquestes, un 52,58% van ser fetes per visitants de Terrassa, mentre que la resta, un 47,39%, les van fer persones de fora de la ciutat.

En els pròxims dies l’Ajuntament donarà a conèixer el resultat de les enquestes de satisfacció fetes a les persones visitants durant la Fira.

La Fira Modernista a Internet i xarxes socials

Per la seva banda, un total de 39.585 usuaris van visitar la pàgina web www.firamodernista.cat, només durant el cap de setmana amb un increment de més del 70% respecte al 2019.

Les xarxes socials Twitter, Facebook o Instagram també han informat i han fet difusió de la Fira promocionant-la activament, destacant les gairebé 32 mil impressions i 5.500 interaccions a Twitter o els 3.000 m’agrada aconseguits amb els 97 missatges i els 35 vídeos de la Fira publicats a Facebook.

A més, el perfil de la Fira Modernista a Instagram ha experimentat un important creixement, aconseguint incrementar en més de 700 el nombre de nous seguidors durant la Fira i registrant un total de 9.185 publicacions amb l’etiqueta de la Fira Modernista, aconseguint fins a 400 mil impressions.

La dansa, temàtica de la Fira Modernista del 2023

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Més de 35.000 persones visiten el patrimoni de Terrassa per la Fira Modernista
To Top