Publicitat
Terrassa

El cònsol del Pakistan: “Els culpables tindran el màxim càstig”

Les autoritats paquistaneses tenen en marxa una investigació a la qual hi estan col·laborant els Mossos d’Esquadra

/ ACN

El cònsol del Pakistan a Catalunya, Mirza Salman, confia que el pes de la llei caurà sobre els responsables de l’assassinat de dues germanes al seu país i que havien viscut a Terrassa. En una entrevista amb l’ACN, Salman ha explicat que les autoritats paquistaneses tenen en marxa una investigació a la qual hi estan col·laborant els Mossos d’Esquadra i ell mateix de manera activa des de Catalunya per facilitar totes les gestions entre els dos països. “Els culpables tindran el màxim càstig”, assegura, després de totes les proves recollides a l’escena del crim. Mentre el pare és a Terrassa, on ha declarat diverses vegades davant dels Mossos, la mare i un fill de 9 anys segueixen al Pakistan.

Les noies s’havien casat anys enrere a la seva localitat, Gujrat, a la província del Punjab, amb dos cosins seus, però en tornar a Catalunya van fer la seva vida i tenien noves parelles, dos nois també paquistanesos i residents a Barcelona. El germà, en Shehryah, i l’entorn de les noies no ho veien gens bé perquè suposava renunciar a les tradicions del país i als seus cosins i també marits, fins el punt que el germà va arribar a apunyalar un dels nois. Aquest fet va propiciar que les dues parelles marxessin de Terrassa i es traslladessin a València.

Salman assegura que en tot moment el casament de les dues parelles es va fer amb consentiment de les noies, una de les quals va viure amb el seu marit al Pakistan durant un any, i l’altra durant un mes. Tot i això, en tornar a Catalunya van voler fer la seva vida, i tindrien intenció de demanar el divorci amb els marits, cosa que aquests no volien que passés perquè de l’altra manera els era més fàcil poder-se traslladar a l’Estat espanyol.

El viatge, una trampa

El gran dubte de tot plegat era per què havien viatjat a Pakistan, sabent la mala maror que hi havia amb les seves situacions personals. “Els van dir que el seu germà es casava allà, però això era fals, i a més l’oncle, que a la vegada era el seu sogre, els va dir que la mare estava malalta, cosa que també era falsa”, explica el cònsol. “La mare es trobava bé, i es va sorprendre molt quan les va veure allà”, explica.

Les noies van aterrar el dia 19 de maig, i el dia 20 es va cometre l’assassinat. “Les autoritats del país estan assumint el cas de manera molt efectiva, van arribar a l’escena del crim minuts després que passés, i van salvar la mare”, detalla Salman.

De fet, les autoritzats del país asseguren que la mare temia molt fermament per la seva pròpia vida. El cònsol diu, però, que està ben protegida, així com el seu fill de 9 anys, que es troba amb uns familiars al Pakistan mateix. “Ningú m’ha demanat que faci gestions per buscar-la i portar-la a Catalunya, però si hi ha aquesta necessitat, així ho faria”, apunta.

Assegura que el cas ha consternat el poble i la regió on viuen, on s’hi concentren unes 350.000 persones.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top