Publicitat
Terrassa

Ja es pot accedir al Parc Natural i a l’Anella Verda

No queda cap municipi dins del Pla Alfa per risc d’incendis

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

El Departament d’Interior de la Generalitat ha desactivat el nivell 3 del pla Alfa de perill extrem d’incendi davant la previsió de la millora de les condicions meteorològiques. Les temperatures han baixat i decauen les restriccions que hi havia el passat cap de setmana a 249 municipis de 23 comarques de Catalunya i que implicaven que quedessin prohibides totes les activitats de risc d’incendi forestal, incloent els treballs al bosc i la caça. També s’han reobert els accessos a vuit espais naturals. Les restriccions s’han rebaixat al nivell 2 per risc alt o molt alt d’incendi a 29 comarques.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac és un dels vuit espais naturals que han reobert els seus accessos. També es podrà accedir a l’Anella Verda des d’aquest dilluns 15 d’agost. Els altres set espais són: Montserrat, Montsant, Garraf-Foix, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix.

La desactivació del nivell 3 es fa per la baixada de les temperatures, la pujada de la humitat relativa amb l’entrada de vent de marinada i la previsió de pluges. En alguns punts de Catalunya ja ha plogut amb intensitat en les últimes hores i el Servei Meteorològic de Catalunya té activat un avís de situació de perill per intensitat de pluja fins aquest dilluns, amb afectació local sobretot a les comarques del nord-est. En els últims dies, les temperatures han estat molt altes i en alguns sectors s’han superat els 40 graus, a més d’humitats relatives molt baixes.

A partir d’aquest dilluns, així doncs, no queda cap municipi en el nivell 3 del pla Alfa, però sí que es manté el nivell 2 a 29 comarques. El nivell 2 correspon a un risc alt o molt alt d’incendi i és menys restrictiu, tot i que les activitats amb risc continuen suspeses en algunes condicions o bé regulades de forma estricta. Alguns exemples d’aquestes activitats són barbacoes, correfocs o altres amb pirotècnia. En qualsevol cas, els Agents Rurals demanen prudència i no baixar la guàrdia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top